Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.04.2019.
13:11
Vestionline A

Neobični restorani širom sveta (FOTO)

Gurmani širom planete svakodnevno jure da probaju nove specijalitete, osim neobičnih delikatesa kao što su pržene tarantule, zlatni pudinzi i druge đakonije. Za takvo uživanje spremni su da izdvoje bogatstvo.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svetski kuvari i preduzetnici su spoznali da ako žele da utole žeđ i glad hedonista moraju da im pruže nesvakidašnje iskustvo tokom obedovanja. Zato malo, malo pa nikne neki nov restoran koji se po svemu razlikuje od drugih.

I dok mnogi, a pogotovo Balkanci beže od gradskog prevoza kao đavo od krsta, u Londonu ljudi hrle u tunele napuštenih delova podzemne železnice i vagone metroa kako bi zauzeli mesto u restoranu nazvanom Do it in London.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Make the most of your Thursday nights... We have new dates available in December! tubedinner Book now on @eatwithlondon

A post shared by supperclub.tube (@supperclub.tube) on Nov 20, 2018 at 2:48am PST

Na prvi pogled večera u metrou je ljudima avantura koju ne bi probali. Ipak, ne treba se bojati jer je sto u ovom "lokalu" rezervisan samo za 30 osoba pa gužve u "prevozu" nema. U vagonu starom nešto više od pola veka koji je krstario podzemnom mrežom do 2010. godine, sada se služe četiri jela kao što su dimljeni maskarpone, sušeni losos i druge đakonije.

Avionska hrana je poznata po tome da nije privlačna, tako da vazduhoplov nije baš mesto na kojem biste tražili gurmanski ugođaj. Ipak, stare letelice koje više ne mogu da se vinu u nebo su dobili na pojedinim mestima novu namenu. Neke od njih pretvoreni su u restorane i nude vrhunska gastronomska iskustva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just another tube dinner tubedinner underground supperclub london

A post shared by supperclub.tube (@supperclub.tube) on May 19, 2016 at 1:59pm PDT

U Maleziji gosti mogu da uživaju u obroku od tri jela u prepravljenom boingu 737. Da bi se zadržao duh koji su nudile aviokompanije, meniji variraju u zavisnosti da li ručate u ekonomskoj, biznis ili prvoj klasi. Ko poseti i Nju Delhi u Indiji takođe može da večera "među oblacima".

Meni 200 na sat

Zna se da je ljubiteljima Formule 1 Malezija sinonim za kvalitetnu trku. Trkači se za veliku trku u ovom delu sveta pripremaju čitave sezone. Zato nije čudno što u Maleziji postoji i restoran opremljen u duhu sportskih automobila. Restoran V1 koncept bar i restoran krase sportska sedišta (kadice) umesto stolica, a sportski automobili dremaju nedaleko od stolova gde gosti ručaju.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online