Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.12.2017.
18:50
Vestionline, Sputnjik A

Hit: Kako su Rusi "nasankali" Niki Hejli (VIDEO)

Ruski prankeri Aleksej Stoljarov (Leksus) i Vladimir Kuznjecov (Vovan) povezali su se sa stalnom predstavnicom SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli u ime premijera Poljske Mateuša Moraveckog, a snimak razgovora objavljen je na Jutjubu.

EPA/Justin Lane
Nasela na foru ruskih prankera: Niki Hejli

Prankeri su u ime poljskog premijera postavljali pitanja Hejlijevoj na razne teme. Razmatrali su, pre svega, odluku SAD o Jerusalimu, glasanje u Savetu bezbednosti UN o rezoluciji o neophodnosti borbe protiv veličanja nacizma, dogovor Vašingtona i Kijeva o isporukama smrtonosnog oružja, ruski projekat "Severni tok 2", kao i slučaj bivšeg gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija u Ukrajini.

Na mnoga pitanja Hejlijeva je odgovarala opštim frazama, ali je u 12-minutnom dijalogu bilo i konkretnih izjava. 

"Veoma bliske veze" s Ukrajinom

Nakon razmene učtivih replika o uzajamnoj podršci u Ujedinjenim nacijama, prankeri su postavili pitanje zbog čega su SAD u Savetu bezbednosti, zajedno s Ukrajinom, istupile protiv rezolucije o neophodnosti borbe protiv heroizacije nacizma.

- Trudimo se da ih podržimo u mnogim pitanjima. Imamo veoma bliske veze i pokušavamo zajedničkim naporima da udaljimo Rusiju po pitanju Krima - rekla je Niki Hejli.

Prema njenim rečima, osnova američko-ukrajinskih odnosa je bespogovorna podrška Kijeva u svemu što se tiče ukrajinsko-ruskih nesuglasica. 

Politički slučaj Sakašvilija

Prankeri su takođe pokrenuli temu istrage o Mihailu Sakašviliju u Ukrajini.

- Gospodin Sakašvili je došao u Ukrajinu preko Poljske. Mislim da je to sramota za bivšeg predsednika: nazvali su ga ruskim špijunom, zbog toga je krenuo protiv predsednika Ukrajine - rekao je "predstavnik" Varšave. 

On je zatražio podršku Sakašviliju i pritisak na ukrajinske vlasti, jer je, kako je rekao, uveren da je slučaj bivšeg predsednika isključivo politički. 

Stalna predstavnica SAD u UN se složila s tim da istraga o Sakašviliju ima politički karakter, ali je naveo da se SAD trude da se ne mešaju u unutrašnju politiku.

- Potrudiću se, međutim, da im prenesem da vam je to važno i da vas to zaista brine - naglasila je Hejlijeva. 

Izbori na izmišljenom ostrvu

Nakon toga su prankeri prešli na razgovor o problemima nepostojećih teritorija.

- Interesuje me ostrvo Binomo: to je nedaleko od Vijetnama, na jugu Kine - rekao je pranker i radi uverljivosti izgovorio naziv toponima slovo po slovo. 

Na ostrvu su, prema njegovoj priči, održani izbori u koje se umešala Rusija. Zahtevom za nezavisnost vlasti Binoma zaoštravaju situaciju u Južnom kineskom moru, izjavio je "predstavnik" Poljske. 

Na pitanje o tome da li zna da postoji takvo ostrvo, Hejlijeva je odgovorila potvrdno.

- Upozoreni smo na to i veoma pažljivo pratimo situaciju - rekla je Hejlijeva povodom priče o umešanosti Rusije. 

- Mislim da ćemo nastaviti to da pratimo, kao što i činimo kada je reč o pitanjima koja se tiču Južnog kineskog mora - dodala je ona i obećala da će saznati kakav je realan stav SAD o problemu Binoma. 

Spisak zemalja kojima će SAD pomoći

Tokom razgovora prankeri su saznali da je američki predsednik zatražio spisak zemalja koje nisu glasale protiv inicijative SAD. Prema rečima Hejlijeve, to je 65 zemalja. 

- Te države će biti prioritetne za nas. Pre nego što neko bude od nas nešto tražio, predsednik će, pre nego što donese odluku, gledati u taj spisak - izjavila je Hejlijeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online