Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.12.2017.
15:09
telegraf.rs, Vestionline A

Nostradamus predviđa za 2018.: Dolaze katastrofe, ratovi, a posle...

Na današnji dan, 14. decembra, rođen je veliki francuski prorok Mišel de Notr Dam, poznatiji kao Nostradamus, koji je za narednu godinu predvideo mnogo turbulentnih događaja.

pixabay.com
Šta "kaže" magična kugla?

Nostradamus je rođen u 16. veku, a kao poznati lekar i astrolog uživao je veliki ugled u društvu. Ipak, ono po čemu je bio najpoznatiji jeste njegova navodna sposobnost predviđanja događaja.

Jedan od njegovih najvernijih poštovalaca bila je Katarina de Mediči koja ga je, zbog afiniteta ka okultnom, štitila od inkvizicije u doba kada se veštičarenje kažnjavalo smrću.

Kako su nastajale vizije

Francuski prorok bi navodno punio činiju vodom, koju bi zatim dugo posmatrao. U tim trenucima javljale bi se vizije budućnosti, prenosi disclose.tv.

Kako su vekovi prolazili, tako je svet počeo da razvija pomešana osećanja o ovom proroku.

Mnogi Nostradamusa vide kao jednog od najvećih prevaranata svih vremena, dok drugi smatraju da njegova proročanstva ne treba olako uzimati u obzir, s obzirom na to da se veliki deo već obistinio.

Nostradamus je predvideo nekoliko izuzetno negativnih događaja za 2018. godinu, koji bi u potpunosti trebalo da izmene planetu onakvu kakvu je danas znamo.

Šta će se desiti u 2018. godini?

Francuski prorok video je da će se svet suočiti sa promenama među nacijama i da će se dogoditi nekoliko većih prirodnih katastrofa koje će potresti svet.

Ove godine tako bi trebalo da dočekamo erupciju Vezuva, iza koje će slediti jak zemljotres, a ova dva velika događaja odneće živote 16.000 ljudi.

Prorok je predvideo i strahovito snažan zemljotres na zapadnoj teritoriji SAD, čiji će se talasi osetiti širom sveta, prenosi disclose.tv.

Čini se da je Nostradamus bio svestan i klimatskih promena, jer je tvrdio da će "Kraljevi opljačkati šume" i "da će se nebo otvoriti, a polja sagoreti od toplote".

Poznati prorok je takođe tvrdio da će u Francuskoj početkom 21. veka započeti rat, koji će se proširiti na preostali deo Evrope i uključiti "sukob velikih sila".

Tvrdi i da će nakon nemirnog perioda od 27 godina (2025. godine) opet zavladati mir, ali da će "malo ko moći da uživa u njemu".

Šta je sve "pogodio" do sada?

Najpreciznija Nostradamusova predviđanja koja su se obistinila do sada su: Francuska revolucija, veliki požar u Čikagu 1871. godine, otkrića Luja Pastera, jačanje moći Adolfa Hitlera u Nemačkoj 30-ih godina,  sletanje na Mesec, ubistvo Kenedija, stvaranje atomske bombe, teroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001.

- Veliki vatreni zemljotres će pogoditi Novi Grad. Dve velike stene će se dugo boriti; a onda će Aretuza (grčka nimfa) obojiti novu reku u crveno. Niko neće biti pošteđen - pisao je Nostradamus za pad Kula bliznakinja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online