Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.10.2017.
08:11
b92.net, Vestionline A

Ove stvari su u Americi zabranjene, ali je zato oružje legalno

Tragedija koja se dogodila u Las Vegasu, još jednom je pokrenula diskusije o zakonima koji dozvoljavaju i umnogome olakšavaju posedovanje oružja.

youtube.com/Spic Studios
SAD - zemlja sloboda i prava građana

U mnogim američkim državama poput Nevade, nije vam potrebna dozvola da biste kupili oružje, ne treba vam čak ni licenca, a ne postoji ni kontrola količine pištolja koje možete da posedujete. A onda, s druge strane, zakon u Americi je veoma oštar za sledeće stvari: 

Kinder jaja 

Jedna od omiljenih dečijih poslastica bez koje je gotovo nemoguće zamisliti deitnjstvo zabranjeno je u SAD. Naime, Food and Drug Administration (FDA) zabranila je uvoz Kinder jaja zbog opasnosti da su igračkice koje se nalaze u jajima potencijalno opasne i mogu izazvati gušenje. 

Haggis 

Škotski specijalitet od ovčijih iznutrica takođe je zabranjen od strane FDA. Amerikanci mogu da naprave ovakav specijalitet sami, ali SAD neće dozvoliti uvoz nijedne namirnice koja sadrži ovčija pluća. 

Peraja ajkula 

Tradicionalan kineski specijalitet proteran je iz Kalifornije 2011. godine. Organizacije za zaštitu životinja su želele da se stane na put ubijanju ajkula, a sada se sve ulovljene ajkule vraćaju nazad u more. 

Najdžela Loson 

Najdžela nije mogla da se ukrca u avion British Airwaysa za Ameriku nakon što je u javnosti priznala da je konzumirala drogu. Zabrana nije dugo trajala i ukinuta je kada je pripremala svoju emisiju “The Taste“. 

Bradavice 

Promotivni poster za "Sin City 2" na kojem se nalazi Eva Grin zabranjen je u SAD jer je "previše provokativan". 

Rečnik 

Deseto izdanje rečnika "The Merriam-Webster" zabranjeno je u dečijim učionicama širom Kalifornije 2010. godine nakon što se jedan roditelj žalio da je njegovo dete pronašlo definiciju oralnog seksa. 

Igre na sreću 

U Severnoj Karolini igre na sreću ne smeju da traju duže od pet sati, osim ako se ne održavaju na sajmu. 

Ledeni izazov 

SAD je zabranio svojim diplomatama da pristaju na ledeni izazov čak iako je u humanitarne svrhe. Kako je objašnjeno iz Stejt departmenta, ljudi od javnog značaja ne smeju da prihvataju takve izazove "bez obzira kakva je njihova svrha".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online