Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.05.2017.
07:57
Vestionline, radiosarajevo.ba A

Jezivo: Zlokobne misterije u Australiji koje nikada nisu rešene

Kada vam neko spomene Australiju, verovatno su vam prve asocijacije leto, plaže, eventualno koale... Ali, Australija je, pišu tamošnji mediji, i dom nekih zlokobnih, a nikad rešenih misterija.

pixabay.com
Australijski kontinent krije mnoge tajne i misterije

Demon iz Luna Parka

Godine 1979, porodica Godson, otac i majka Džon i Dženi, su sa svoja dva dečaka otputovali u Luna Park u Sidneju. Posle celodnevnih avantura, za poslednju vožnju odabrali su tzv. Voz duhova i dečaci su sa tatom otišli na vožnju, dok je Dženi napravila pauzu i otišla po sladoled.

Kad se vratila nekoliko minuta kasnije, našla se u najgoroj noćnoj mori. Voz u kojem je bila njena porodica zahvatio je požar, ali i zaposlene koji su pokušavali da spasu ljude. Njen suprug i sinovi, kao i četvoro drugih putnika, nije preživelo.

Kasnije, Dženi je izradila fotografije koje su načinili tog dana. Na jednoj od njih, pored voza u kojem su nastradali, uz njenog sina Damiena, nalazi se zlokobna figura muškarca koji ima masku i rogove. Policija nikada nije otkrila o kome se radi, a prema urbanom mitu na slici je demon Moloch koji, prema mitologiji, lovi decu i koji želi da ih žrtvuje na lomači.

Brojni pretpostavljaju da je motiv tragedije zapravo bio demonski ritual, ali ova misterija nikad nije rešena.

Nestanak Rijane Bareu

Dvanaestogodišnja Rijana Bareu otišla je do robne kuće u oktobru 1992, kako bi kupila razglednicu za prijatelja iz SAD s kojim se dopisivala. Obično je išla autobusom, ali su tog dana vozači štrajkovali, a Rijana nije htela da čeka. 

Ljudi su je videli u vreme ručka pored autoputa, i to je bio zadnji put da ju je neko video. Majka je, kada se vratila s posla, na stolu našla razglednicu i jednu ploču. TV je bio upaljen.

Rijanu niko nikad više nije video. Pre dve godine, policija je ponudila milion dolara nagrade za informaciju koja će odvesti do rešenja slučaja. Njena majka i danas živi u istoj kući i nada se da će se kći, ipak, vratiti.

Zavijanje u Vilga bari

Još 1941, australijske novine su pisale o porodici koja je živela kraj Vilga bare u Kvinslendu. Tvrdili su da iz ove bare odjekuje zavijanje i da se čuju i strahoviti krici. Porodica je ubrzo napustila tu kuću, a otac, koji je radio kao mašinovođa, ispričao je sve kolegama na poslu.

Oni, skeptični, odlučili su da kampuju pored bare. Sve je bilo sasvim u redu dok nisu zaspali, a uskoro su se iz bare začuli zastrašujući zvuci. Treba li napominjati da su pobegli "glavom bez obzira"?

Čudni zvuci na ovom području čuju se i danas. Jedni tvrde da je reč o ptici, verovatno sovi, dok je deo Australijanaca i dalje uveren da se radi o nečem puno strašnijem. Dosad je sprovedeno nekoliko istraga, ali misterija Vilga bare i dalje je ostala upravo to.

Serijska ubistva u Tajnongu

U decembru 1980, u Tajnongu su otkriveni ostaci tri žene. Dve godine kasnije, još jedna žrtva, a onda još dve. U godinama posle, porodicama žrtava, ali i policiji su stizala misteriozna pisma u kojima su se opisivala ubistva, najavljivali tragovi i slično.

Ipak, do danas, policija nema niti jedan jedini istinski trag o tome šta se desilo ovim ženama i ko ih je ubio.

Nestanak aviona Cesna

U avgustu, 1981, maleni avion Cesna, s četiri putnika, uputio se iz Proserpinea do Sidneja. Bio je to rutinski let za 52-godišnjeg pilota Majkla Hačinsa, sve do Taree gde su videli kako im se odjednom približava nevreme. Tražio je dozvolu da pređe preko zabranjene vazdušne zone da izbegne oluju, ali je potom iz nepoznatih razloga, ne čekajući odobrenje, nastavio prema nevremenu.

Avion ni putnike više nikad nisu pronašli. Stotine policajaca i spasilaca, te volontera, tragali su danima, ali nisu našli nijedan trag. Još uvek se ne zna šta se dogodilo Cesni i putnicima.

Marree Man

Jednog dana, 1998, u australiskoj pustinji pojavio se crtež, dug četiri kilometra, na kojem je prikazan starosedelac ovog kontinenta. Niko ne zna ko je autor ovog čudnovatog crteža, ali Aboridžinima se nije svideo...

Hiljade turista dolazilo je svakog dana da vidi Maree Mana, kako je prozvan, ali je crtež prošle godine neobjašnjivo nestao. Neki kažu da su za sve krivi "vanzemaljci", neki krive vladu, dok su mnogi ubeđeni kako se radi o delu jednog umetnika.

Ubistvo devojke u pidžami

Godine 1934, farmer je otkrio telo mlade žene koja je, vidljivo, bila teško zlostavljana, potom je deo nje zapaljen, a onda je i upucana. Na sebi je imala žutu pidžamu i peškir omotan oko glave.

Njeno telo stajalo je deset godina u formalinu jer policija nije uspevala da je identifikuje. Posle deset godina, saznalo se da je reč o Lindi Agostini. Ubrzo potom, njen suprug je priznao ubistvo u samoodbrani. Dobio je deset godina zatvora.

Posle toga, jedan istoričar je ipak otkrio da to ipak nije bila Linda Agostinni, a još uvek se ne zna ko je ubijena žena.  

Gospodin Zlo

Desetogodišnja Šeron Vilis i 13-godišnji Nikola Linas oteti su iz svojih domova, devojčica 1988. a dečak 1990. Otmičar je pustio Šeron posle 18 sati, a Nikolu nakon 50 časova. Posle se saznalo da je ista osoba otela još najmanje pet mališana u Hemptonu i Lover Plentiju. Karmein Čan, 13-godišnjakinja, jedina nije preživela zlostavljanje i zatočeništvo.

Policija i danas ima popis od 20 sumnjivaca za zločinca kojeg su prozvali Gospodin Zlo, ali i dalje ne znaju ko je odgovoran za ove užase.

Nestanak podmornice

Podmornica HMAS AE1 je bila samo dva dana u Sidneyu 1914. godine, kada je postalo jasno da počinje Prvi svetski rat. AE1, i ostatak ratne mornarice, otplovili su uskoro prema Kvinslendu, gde su dobili naređenje da daju podršku okupaciji Papua Nove Gvineje.

Uz podmornicu je bio razarač Paramata, i njihov vojni plan je uspeoe.Ali, ubrzo posle akcije, posada razarača je izgubila kontakt s podmornicom. Potraga za podmornicom i onim što je ostalo od nje, traje i danas. Niko ne zna šta im se dogodilo.

Rack Man

U avgustu 1994. godine ribar je otkrio telo muškarca zavezanog za čelični krst. Muškarac je imao između 20 i 40 godina, i telo je bilo "ritualno" postavljeno. Sve je bilo umotano u plastiku, a žica oko glave i torza. Niti žrtva, niti napadač nikada nisu identifikovani. Ostaci žrtve i danas su u mrtvačnici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online