Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.04.2017.
02:00
A. Šišić - Vesti A

Izbor partnerke kao lutrija: U krevetu s aždajom

Kaže se da je idealan brak spoj slepe žene i gluvog muškarca. Ova zajednica je odvajkada bila zanimljiva zbog raznih pobuda. Prilikom uplovljavanja u vode zajedničkog života postoji nepregledan broj običaja koji moraju da se ispoštuju. Kada jedan tanderbal prođe i izgovori se sudbonosno "da", drugi tek počinje i može da traje godinama.

pixabay.com
Dok nas smrt ne rastavi?

Stručnjaci su se potrudili da okarakterišu najčešći profil žena sa kojima pripadnici jačeg pola pronalaze svoju (ne)sreću.

Najsrećniji su oni koji u ženi pronađu bračnog druga, svoju bolju polovinu ili, pak, drugu mamu.

Ima sliku, nema ton

Trofej-žena je savremena vrsta. Evoluirala je poslednjih decenija. Prepoznaje se po skupocenoj odeći, nepogrešivom stilu, zavodljivom izgledu, bujnim grudima i siromašnom rečniku. Zli jezici ih nazivaju sponzoruše, a za njih se i kaže - ima sliku, ali nema ton. U većini slučajeva su mnogo mlađe od partnera. Ugađaju mu tek toliko da bi izvukle korist. Maheri su da svoje ideje ubace u usta supruga i realizuju ih u najkraćem roku.

Ne tako česta vrsta su žene-majke. One uvek čuvaju leđa suprugu, podržavaju ga u uspehu, hirovima i nedaćama. Smatra se da je onaj ko pronađe ovakvu saputnicu srećan. Uvek ima ispeglan veš, uredno složene čarape, ručak na stolu i nikada ne može da nazebe, jer ga žena-majka pokriva čitave noći. Veruje se da one svoj talenat prenose i na potomstvo, pa muškarac ne treba da brine jer će kad mališani dođu na svet, ona uvek biti tu za njih.

Zna se ko je gazda

Kod žena-muškaraca je jasno ko je gazda u kući. Ovakve supruge su uglavnom samostalne, one raspolažu svim novcem. Daju suprugu džeparac, dozvolu da izađu u grad i to pod uslovom da ima ko da čuva decu jer u suprotnom ta uloga pripada njemu. Žena-muškarac je uvek zauzeta. Karijera joj je najbitnija, iako tvrdi suprotno. Sve presudne odluke donosi sama i mada često pita za mišljenje, uglavnom uvek uradi po svom. Pomisao da će je bilo šta razljutiti, uteruje strah u kosti partneru.

Oni manje srećni završe sa ženom-tiraninom ili aždajom. Ova vrsta je kao kameleon. Uglavnom se pretvara kako je krotka i mirna dok ne dobije apsolutnu vlast i prezime. Onda nastupa pakao. Ipak, većina muškaraca saputnicu bira po izgledu i u vezi ne obraća toliko pažnje na njen karakter. Impresivna pojava ih omađija, a kasnije se gorko kaju. Sve češće se dešava da muževi s ovakvim suprugama potraže pomoć u sigurnoj kući jer ako nešto zgreše ili joj stanu na žulj, mogu da dobiju vaspitnu packu.

Robinja sa burmom

Nažalost, najveći broj supruga ima etiketu na leđima na kojoj piše robinja. Žena-rob je potčinjena. Ona je mirna i tiha. Strpljivo sluša ukore supruga i trudi se da ispravi "greške" kao što je slaniji grašak za ručak. Poslušna je i ostaje verna mužu, čak i kad je on tretira kao smeće. Ovakva vrsta često završi u sigurnoj kući nakon višegodišnjeg braka, ali pomoć potraži tek kada deca odrastu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online