Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.12.2016.
12:27
Vestionline, telegraf.rs A

Pazite šta ostavljate ispod jelke: Ovih 7 stvari nikome ne poklanjajte

Bliže se praznici i sve češće razmišljamo o tome šta bismo poklonili bliskim ljudima. Pre nego što krenete u kupovinu, dobro razmislite. Nije svaki poklon prigodan, jako je bitno i koju poruku želite njime da pošaljete.

pixabay.com
Dobro razmislite o tome šta ćete pokloniti bližnjima

Pred vama je lista sedam stvari koje nikako ne bi smele da se nađu ispod novogodišnje jelke vaših najmilijih, osim ako vam ta osoba nije naglasila da želi baš taj poklon.

Kućni ljubimci

Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da se može brinuti o njemu, nikada nemojte kupiti životinju za poklon. Posebno se to odnosi na kupovanje ljubimaca deci koja još ne znaju da se samostalno brinu o njima. Ipak je reč o živom biću kojem je potrebna pravilna briga i posvećenost.

Oprema za vežbanje

Koliko god osoba volela da vežba, oprema za vežbanje nije primeren poklon. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vežbanje mogla bi se uvrediti jer bi dar mogla da shvati kao znak da treba da smrša.

Krema protiv bora ili celulita

Isto kao i oprema za vežbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smeju da budu na listi potencijalnih poklona. Jer, ko želi da dobije poklon koji mu govori da bi trebalo da se reši bora i celulita? Ako želite osobu da razveselite nekim proizvodom kozmetike, mnogo bolji izbor biće mirišljavi losion ili kupka.

Vaga

Poklon kojem se verovatno niko neće obradovati jeste - vaga. Ako neko želi da ima vagu kod kuće, kupiće je sam. Darivanje vage jednostavno nije pristojno.

Nož

Darivanje noža donosi nesreću i posvađaćete se sa osobom koja vam je poklonila nož, kaže sujeverje. Bez obzirana to da li ste sujeverni ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

Kaktus

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

Sredstva za čišćenje

Kako godine odmiču, sve nas više raduju novi sunđeri za pranje sudova, deterdženti i druga sredstva za čišćenje, ali nismo sigurni koliko će se vaši prijatelji i članovi porodice razveseliti kada odmotaju poklon i ugledaju prašak za čišćenje i krpu za brisanje prašine. To bi mogli da shvate kao poruku da bi trebalo više da čiste.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online