Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 19.07.2016.
16:03
Vestionline A

Pokemon Go udvostručio vrednost Nintenda

U sedam dana vrednost japanske tehnološke kompanije se više nego udvostručila na 42,5 milijarde dolara, premašivši vrednost Sonija.

Youtube/Dennis450D
Haos koji je napravio Pokemon Go nije ugrozio Sonijev Nitendo

Cene deonica japanske tehnološke kompanije Nintendo porasle su u utorak za novih 14 odsto, Americi, njegova tržišna kapitalizacija i više nego udvostručila - na 4.500 milijardi jena, ili 42,5 milijarde dolara, premašivši vrednost Sonija za 400 milijardi jena.

Deonice Nintenda su u utorak porasle na 31.770 jena (300 dolara), što je za 120 posto više u odnosu na njihovu vrednost sa zatvaranja berze 6. jula, prenosi AFP.

Rekord je postavljen u prošli petak, kada je vlasnika promenilo čak 4,5 milijardi deonica ove kompanije.

Internetska stranica Eurogamer prenosi kako investitori žure da kupe deonice Nintenda, iako će korist od igrice imati samo indirektno.

Popularnost u dve nedelje

Pokemoni nisu doneli korist samo Nintendu, nego i lancu brze hrane Mekdonaldsu, koji je u Japanu počeo prodaju paketa s hranom na temu popularne igrice, što je odmah rezultiralo povećanjem prodaje i rastom vrednosti deonica ove američke tkompanije.

Od lansiranja igrice Pokemon Go, pre dve nedelje, ona je stekla neverovatnu popularnost među korisnicima u svetu.

Nova igra podrazumeva korišćenje GPS mapiranja i kameru na mobilnim telefonima i tabletima, pomoću kojih se na različitim stvarnim lokacijama traže virtualni Pokemon likovi.

Pokemon Go je baziran na japanskoj franšizi iz 1990. godine, a njeni tvorci su Pokemon kompanija International, Niantik Inc i Nintendo Co Ltd.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.07.2016. 00:07
______ Покемон Гоу – То је ЦИА у сваком дворишту, у свакој кући и војној бази…______ Мало занимљивих података о игрици ПОКЕМОН ГОУ (POKEMON GO): По изворима на енглеском језику: – Аутор ове игрице је фирма НИАНТИК ЛАБЗ (NIANTIC LABS). Они су интерни старт-ап Гугла. О везама Гугла с Великим Братом – ако већ не знате, изгуглујте сами, а ми идемо даље: – Фирму НИАНТИК основао је Џон Хенки (John Hanke), који је такође оснивач и фирме КИ ХОУЛ (KEY HOLE = кључаоница). Ова фирма основана је у оквиру пројекта картографије терена – коју је откупио исти тај Гугл, који је касније на основу те исте „КЉУЧАОНИЦЕ“ направио своје познате програме Гугл-мапе, Гугл-Земљина кугла, Гугл-улице. – А сад најглавније: фирму „КЉУЧАОНИЦА“ (Keyhole, Inc.) финансирала је фондација за помоћ предузетништва ИН-КЈУ-ТЕЛ (IN-Q-TEL). Ова фондација власништво је Централне обавештајне агенције (ЦИЈА), и легално је била од стране ЦИЈЕ основана 1999. године.
Sreda 20.07.2016. 00:08
Помоћу горе поменутих апликација решени су важни задаци: – спроведено је било мапирање (картографија) површине целе наше планете, укључујући друмове, војне објекте, итд. А некад су се мапе са размером 1цм=1 км сматрале стратешким војним тајнама, а у грађанске су карте намерно били уношени нетачни подаци… – аутомобили роботи из Гугл-улица завирили су нам у све сокаке – направивши детаљне мапе свих наших градова, улица, аутомобила, нас самих – и наших чак лица… Остао им је био само још један проблем – како да уђу, како да завире још и у наше куће и станове, у наше подруме, стазе у сенци, касарне, државне зграде, фирме, надлештва – и тако даље, све по списку… И одједном се ту нашла та невина фирмица, тај НИАНТИК ЛАБЗ – која у народ пушта генијалну вирусну игрицу по најновијој и модерној технологији, с додатном стварношћу…
Sreda 20.07.2016. 00:08
Ви треба само да с нета на ваш смарт-фон с камером скинете тај мали програмчић и да му доделите одговарајућа права (приступ камери, микрофону, жироскопу, навигацији и разним УСБ уређајима на које се може прикључити) – и ваш смарт-фон тог ће момента завибрирати и јавиће вам где се налазе ваша прва 3 покемона (да ли сте запазили да се та прва 3 покемона увек налазе баш ту негде у вашој близини?) „Игрица“ затим тражи да те покемоне снимите из свих угловаи са свих страна – а ви ћете бити срећнни јер сте добили своју прву награду. Истовремено ће вам послати и слику просторије где се управо налазите, укључујући и географске координате и чак и угао нагиба телефона. Честитамо – управо сте им снимили и послали снимак вашег стана (радног места… итд…)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online