Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.01.2015.
12:54
Vestionline A

Komikbuk (strip) Aleksandar Vulin

Kada smo pravili listu srpskih heroja razmišljali smo da li u nju treba da uđe i ministar Aleksandar Vulin, ali je zaključeno da on zaslužuje potpuno zasebnu rubriku.

Beta/A. Z. B/AV
Ovako je sve počelo 2013. godine
 

Vulin je svoj rad za Vladu Srbije shvatio vrlo ozbiljno još kada je postao direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju. Kako se ne bi desilo da se neko pita ko je ovaj što se tuda mota i svkao malo dolazi iz Beograda, direktor je dobio uniformu nalik policijskoj, sa prišivenim amblemom kancelarije i zastavicom Srbije.

Nije se Vulin opustio ni kada je postao ministar. Kada god je trebalo da se zasuku rukavi on je iskakao iz paradnog i uskakao u radno odelo. Ipak je on ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar rada

S. Dančuo
Radnici i seljaci sa Rajca ovako se to radi
 

Kako se radi Aleksandar Vulin je pokazao na Rajcu uhvativši kosu, pa u koštac sa pravim radnicima krenuo u otkos. Doduše samo prvi, jer treba i ostali kosci nešto da rade. Građani su naučili kako se zabavlja uz zasukane rukave. Nije se libio ni da obuče kombinezon i pomaže u obnovi poplavljenog Obrenovca.

Ministar zapošljavanja

Fonet/D. A.
Vidite kako se pošteno zarađuje državni (narodni) novac
 

Kako uposliti armiju nezaposlenih u Srbiji? Ko da (efikasan) odgovor na to pitanje zaslužio je Nobelovu nagradu. Ministar Vulin se potrudio da bude kandidovan. Njegovo rešenje je da svi nesrećnici (ne po svom izboru) koji dobijaju socijalnu pomoć, nju i zarade, pa će se eto, makar u svojim glavama, smatrati zaposlenim. To bi značilo otprilike ovako (naša interpretacija)  - mesec dana narodne kuhinje jednako je tri dana odbrane reka džakovima; godišnji dečji dodatak jednak je sezonskom čišćenju snega na autobuskim stajalištima; godišnja socijalna pomoć može se zaraditi tapšanjem na svim Vulinovim gostovanjima po srpskim opštinama.

Ministar za boračka pitanja

TV Fonet
E moj Slobo... ja predlažem a oni mi se smeju

Pravi vojnik će svog saborca nositi na ramenima s

ve dok ga i poslednji atom snage ne izda. I kada posustalog, zaboravljenog ili sa ovog sveta otišlog saborca svi napuste - on je tu, pravi vojnik. Kao onda pod lipom u Požarevcu kada je bio među malobrojnima koji su došli na pomen Slobodanu Miloševiću. A saborci sa fronta, takozvani ratni veterani, što još nisu dobili svoje dnevnice... Pa, oni su nasleđeni. Tako se to kaže u modernom političkom žargonu. I za njih će se rešenje naći. I to se tako samo kaže.

Ministar za socijalna pitanja

Fonet/N. Đ.
Deco, što pretekne, vaše je!
 

Socijalno u svakodnevnom jeziku ima dvostruko značenje. Može da se odnosi na siromašne, unesrećene, nemoćne kojima je potrebna pomoć države. Ali njih je ministar Vulin donekle već zbrinuo u odeljku "zapošljavanje".

Drugo značenje je "društvenost" - društveni život, socijalna/društvena inteligencija, sociologija - nauka o društvu. U tom polju Vulin je pokazao izuzetnu snalažljivost. Deo državnog novca, namenjenog nevladinim organizacijama, ministar je rešio da podeli organizacijama koje su osnovane pošto je konkurs raspisan, a koje su osnovali članovi gradskog veća, šefovi opštinskih kancelarija, njihovi saradnici i rođaci. Zar to nije tako društveno?

Nije? Da, i ostali su se složili da nije. E tada je ministar iz polja društvenosti prešao u polje socijalnog i rešio da novac preusmeri u Fond za lečenje dece. To je tako društveno prihvatljivo. Ko ima obraza da ospori novac za bolesnu decu?

Ovom društveno odgovornom odlukom ministar je ispunio svoju funkciju do kraja i pokazao da je u svakom segmentu zaslužio zvanje koje mu je dodeljeno. Super Mario... ups, Vulin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.01.2015. 13:25
Ovo g.vno opasno ugrožava picoustog majmuna . Ne može niko da bude veći supermen od picoustog hokštaplera .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online