Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.10.2014.
10:35
24sata.rs A

Ovako izgleda srpska gej žurka

Da Beograd postaje sve manje homofobičan grad, potvrđuju i brojne gej žurke koje se svake nedelje organizuju u prestonici. Beogradske gej žurke sve su češći izbor za vikend izlazak a, kao i u Evropi, podjednako su popularne među klaberima svih seksualnih opredeljenja. Simbol su za dobar provod, a mogu i biti poučne za one kojima su neophodni časovi tolerancije.

Zabava je zagarantovana na gej žurkama, koje god da ste seksualne orjentacije
 

Osim nekoliko poznatih gej klubova, koji rade godinama, LGBT organizacije ovakve partije i na mestima koja nisu rezervisana samo za ovu populaciju a na koje se odazivaju podjednako i gejevi i strejteri. Razlog? Proverena atmosfera i nezaboravan provod.

Na ulazu će vas sačekati obezbeđenje koje će obavezno, uz pretres, napomenuti o kakvoj se žurki radi, ukoliko laički procene da ste možda zalutali.

Već na prvom koraku zaglušiće vas najčešće remiks Lane del Rej, Adel ili Bijonse i neobjašnjivo veliki broj pogođenih tim pesmama, koji pokušavaju da nadglasaju ozvučenje.

Osim povišene koncentracije devojaka kratkih kosa i širokih ramena, kao i isfeniranih momaka uskih strukova, ambijent je gotovo identičan kao bilo koji drugi u kome se do pola noći puštaju poznati MTV hitovi. Svaka očekivanja nedoličnog ponašanja, kao i scena opisanih u romanima Markiza de Sada, najobičnija su predrasuda. Oni se zabavljaju se kao i svi drugi.

- Iako su ove žurke i dalje neuporedive sa onim u inostranstvu, u Beogradu imaju poseban šmek. Dolaze i stranci, a od mnogih sam čula da im se upravo sviđa to što imaju neki svoj fazon. Čak i kada pred jutro di-džejevi pređu na turbo-folk i narodnjake - smatra Milena P., gošća jednog od klubova.

Tu su i strejt ekipe

Strejt ekipe sve češće zalaze na ovakve žurke. Bilo da je to žensko društvo koje sa gej drugarima prevazilazi bolni raskid jedne od njih, ili muško koje je načulo da dobre cice dolaze tu jer se druže sa gejevima, gej klubovi i žurke su sve popularnije.

Ono što gej žurke svakako izdvaja od većine drugih je primetno manji broj pozera, hejtera i ljubitelja stajanja i beskonačnog šacovanja sa barskih stolova ili šanka.

Od svakog dužeg "čekićanja" u mestu postaje neprijatno, jer ovde je plesanje obavezno. Međusobna prilaženja i upoznavanja daleko su spontanija, pa se nemojte iznenaditi ukoliko vas startuju nekoliko puta tokom večeri.

Ukoliko kažete da niste zainteresovani ili "u tom fazonu", odmah će se povući.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online