Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.06.2016.
08:30
Dejan Lučić A

"Kineska osveta" - Zubi zmaja (10): Kobna zamena koordinata

Setio se ubistva kontrolora leta u Dubrovniku, kada je srušen avion sa Klintonovim oponentom. Izgledalo je kao samoubistvo!

Reuters
Zagovornik bombardovanja: Bil Klinton

Vilijam Benet nije mogao da ne misli na svoje učešće u zaveri protiv Kine - na podmetanje "tajne mete" - kako je u planu CIA označena kineska ambasada u Beogradu.

Kad je nastupio trenutak, obratio mu se prijatelj, koji mu je i nabacio dobro plaćen posao u Agenciji. Agresija NATO-a na Jugoslaviju već je uveliko bila u toku, pogođene su mnoge mete, i vojne i civilne, poginulo je mnogo nedužnih ljudi, civila, među njima i dece, a sada je prijatelj zatražio od njega da u kompjuteru "samo" zameni koordinate.

Ta zamena, kojom je umesto jednog cilja određen drugi, ostala je neprimećena, sve do onog časa kad je svetom odjeknula vest da je bombardovana kineska ambasada u Beogradu.

To jest - Kina!

Kineska osveta stigla krivca

Taisen se uspravi i pogleda unakaženog čoveka, svog u krvi, kao da ga tek sada vidi. Pored njega je bila njegova supruga, nepomična, bez svesti. Pas je otpuzio malo dalje i tiho režao...
Hans preuze komandu i naredi evakuaciju.
Napustili su poprište, ostavivši mrtvo telo američkog oficira kao jasnu poruku iluminatima - da shvate šta ih čeka, svakog pojedinačno, ako nastave rat protiv žute rase!
Kineska osveta stigla je krivca, mada je on bio na najnižoj lestvici.

Benet predoseća kinesku osvetu

Svaka ambasada je deo teritorije zemlje koju predstavlja, a ne zemlje u kojoj je njena zgrada.
Kada su se ponovo sastali, prijatelj iz CIA samo mu je zaverenički namignuo! Bombardovanje je nazvano greškom!

Vilijam se, kao častan čovek i oficir, postideo. Nikakva uteha nije bila što je bio prevaren.

Kada je, zahvaljujući satelitu, na kineskoj televiziji video ruševine ambasade i tela ubijenih, znao je da to neće proći nekažnjeno!

Kinezi, naravno, tada, nisu znali za njega, ali je on dobro znao da to neće ostati večita tajna. Bojao se osvete moćne kineske tajne službe, ali i same CIA, koja obično ubija "korisne budale" kojima se poslužila, jer niko ko je suviše znao ne sme da ostane kao potencijalna opasnost.

Benet se u tom razmišljanju setio ubistva kontrolora leta u Dubrovniku, kada je srušen avion sa Klintonovim oponentom. Predstavljeno je kao samoubistvo, a tako je i izgledalo, ali je on slutio čije je to maslo.

Žmarci mu prođoše duž kičme, osećao je strah.

Pas je osetio šta se sprema

Trojica zaverenika - Taisen, vozač iz kombija i Hans - ponovo su zajedno, na startu svoje operacije. Sedeli su u istom belom kombiju, propisno parkiranom, kako ne bi skretali pažnju.
Bilo je veče ali još svetlo. Taisen i vozač su se opružili na zadnjim sedištima, dok je Hans, kao belac, gledao kroz prozor.

Čekali su da naiđe audi osam, supruga njihove mete.

Oko 19.30 beli audi je stigao. Sintija je iz kola otvorila vrata garaže i ušla u kuću. Vrata su se automatski zatvorila. Pola sata kasnije, bračni par je sa psom krenuo u šetnju.

Vozač belog kombija, ševroleta sa okruglim prozorima pozadi, upali motor i krenu. Klizio je za bračnim parom. Njih dvoje su koračali bezbrižno, ali je pas, kao da je osetio šta se sprema, bio uznemiren, lajao je i režao.

Dvadesetdrugi mart godina 2009.

Članovi tajnog društva Zeleni zmaj bili su spremni za akciju, kad se iznenada pojavila policijska patrola. Zaustaviše automobil pored bračnog para i policajci su nešto govorili Vilijamu.
Atentatori produžiše. Akcija je odložena.

- Sutra pravimo zasedu ranije, možda šetaju psa i ujutru! - reče Taisen.

Sutradan već u rano jutro, atentatori su ponovo bili blizu kuće Benetovih, kružeći u kombiju oko zgrada. Tek je prošlo pet kad je Benet sa suprugom i psom pošao u šetnju.
Bio je dvadesetdrugi mart. Godina 2009.

Poslednja misao Vilijama Beneta

- Da li su danas Martovske ide? - zapita se mladi Japanac, a onda naredi: - Kreni!
Kada su stigli do Vilijama i njegove supruge, klizna vrata se otvoriše i dva čoveka u crnim trenerkama, sa čekićima u rukama, izleteše pred dvoje šetača s psom. Oni oboriše Vilijama udarcima u leđa. U trenutku dok se čekić spuštao na njegovu glavu uspeo je da izgovori samo:

"Znao sam!"

Čekić ga udari u slepoočnicu. Kost je pukla... Mrak zavlada njegovom svešću.

Žena pokušava da pozove policiju

Pas ujede jednog od napadača, a žena poče da vrišti, pokušavajući da pozove policiju mobilnim telefonom.

Vozač kombija istrča i udarcima čekićem ućutka ženu i umiri psa...

Udarci čekićima padali su i dalje na glavu već nepomičnog Vilijama Beneta. Trojica atentatora su znali da je bivši agenti CIA mrtav, ali su i dalje tukli čekićima - to više nije bilo izvršenje zadatka, ne, udarali su kao da u te udarce unose i nešto lično.

Sutra - "Kineska osveta" - Zubi zmaja (11): Odgovoran za "grešku"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online