Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.06.2016.
08:30
Dejan Lučić A

"Kineska osveta" - Zubi zmaja (3): Susret sa špijunom

Za Srbiju odavno postoje jasno determisani planovi, utvrđeni po fazama, u kojima je zacrtano da izgubi suverenitet, a njene vođe su ih savesno sprovodile.

A. Čukić
Srbija nije slutila šta joj se sve spremalo
 

Beograd, Dorćol, umetnička četvrt, mart...

Šta povezuje Njujork i Beograd? Lepota ili ružnoća?

Odgovor je jednostavan - šarm!

U oba grada vi dolazite da upijete energiju, koja je razuzdana, seksualna... Lepota građevina u Njujorku nikada nije postojala, a u Beogradu je uporno rušena bombama osvajača, koji ovde nikada nisu mogli da opstanu.

Druga stvar su Jevreji! Pogotovo ovde, u umetničkoj četvrti koja se zove Dorćol...
To bi u Njujorku bio Vest vilidž, a Skadarlija i Ulica Strahinjića Bana našle bi svoje sestre u ulicama Hadson i Grinvič...

Novac za sve partije - sa Zapada

Srbija će se federalizovati u pet posvađanih delova - nastavio je stari obaveštajac da informiše Nikoletu.
Elem, mi kao država nestajemo... Sve partije, pozicija i opozicija, novac dobijaju sa Zapada!
- Znači, narod nema alternativu!
- Nema, tako je bilo pod Titom, Stambolićem, Miloševićem... Sve je bilo gluma...

Beograd i Njujork povezuju - Jevreji

O, dragi moji čitaoci, znajte da je Beograd - Božja magija... Grad se nalazi na dve reke, gde je nastala civilizacija arijevaca znana kao vinčanska, a dole na jugu nalazi se prva piramida: Rtanjska, stanište bića sa Sirijusa B. Ta bića su indukovala belu rasu!

Ispod Beograda ima mnogo nekropola koje tek treba otkrivati...

Rekoh vam, Beograd i Njujork povezuju Jevreji, i to Sefardi koji, gle čuda, sebe nazivaju Srbima Mojsijeve vere...

Zamršena je tajna zašto Sefardi vole Srbe, a Aškenazi ih mrze!
Još veća je tajna zašto se Sefardi i Aškenazi ne podnose toliko da i sinagoge imaju odvojene!

No, vrhunska je tajna zašto Srbi povremeno vole i jedne i druge!

Pođimo u traganje kroz lavirinte nedokučivog!

Na scenu stupa lepa novinarka "Kurira"

Ulica Strahinjića Bana kultno je mesto u Beogradu za hvatanje napaljenih, uspešnih muškaraca - koji, međutim, sebe ne smatraju lovinom, već lovcima!

Zašto muškarci, kad ulete u mrežu koja je za njih razapeta, ne shvataju da su somovi, već stvar konvertuju u pobedu?

To su bila pitanja koja su se motala u lepoj glavi tridesetdvogodišnje novinarke "Kurira" Nikolete Laban, dok je parkirala svoj mali crveni hjundai ispred kafića Frađi, u ulici koju još nazivaju "Dolina nojeva", "Silikonska dolina". A među udavačama, kad u pola glasa razmenjuju utiske o kandidatima za osvajanje, još i "Mrestilište somova".

pixabay.com
Veza sa Dorćolom: Njujork

Hjundai branikom lagano dodirnu beli ferari BG 44-44 i Nikoleta bojažljivo pogleda da li će Vuk, vlasnik te statusne "makine" to primetiti.

No, Vuk, koji uvek sedi u susednom Vaterlou, ništa nije registrovao, bio je zauzet razgovorom sa nekim namrgođenim ljudima.

Šta su srpski intelektualci laprdali po kafanama

Kao da je to bila neka tajna, Gugl reče Nikoleti da su oni, iz Državne bezbednosti, godinama - kako se izrazio - "na linku držali sve intelektualce koji su laprdali po kafanama i kod doktora Savića, a naročito u Udruženju književnika Srbije".
- Znaš li ko je opozicionaru Dobrici Ćosiću objavljivao knjige? - upita je.
- Ko?
- Prosveta, državna kuća. Mi iz službe smo mu našli vilu u Užičkoj ulici, bio je Titov komšija... Znao je to on i smeškao se... Dobrica je po nalogu službe pronašao i doveo svog komšiju iz Velike Drenove za patrijarha...
-A hoćeš li da ti pričamo Matiji Bećkoviću i njegovom radu?
- Ne, neću, obožavam ga!

Strateško oružje u ratu sa muškarcima

Nikoleta ugasi motor, izbaci duge, vitke noge iz svog auta uzetog na lizing i hrabro zakorači na asfalt.

Muški pogledi iz oba kafića merili su njenu visinu, stas i te fatalne noge, za koje je kao devojčica mislila da su suviše tanke, a danas su joj strateško oružje u ratu sa muškim polom.

Nikoleta baci svoju najnoviju tašnu preko ramena, zalupi vrata i krenu prema stolu. U tom trenutku, plavokosi čovek se skoro sudari sa njom i reče: "Izvinite!"

Bio je to Dragan Đilas iz Demokratske stranke, koji je u paketu sa Borisom Tadićem i njegovim klincima isplivao na površinu posle ubistva Zorana Đinđića...

Nikoleta se izvi, malo zbuni i nastavi prema stolu gde ju je čekao sagovornik, njeno "duboko grlo" sa kojim je povremeno komunicirala. Bio je to drug i kolega njenog bivšeg momka Reja Bana, nekadašnjeg šefa obaveštajne službe Srbije, a sada mladog penzionera.

Obaveštajac Gugl

Obaveštajna zajednica u Srbiji je kao jedna velika porodica u kojoj se pojedine službe često ponašaju kao protivnici, ali se njihovi pripadnici međusobno svi znaju i pomažu jedni drugima, koliko mogu.

Čovek koga je Nikoleta Laban, novinarka "Kurira", trebalo da sretne imao je nadimak Gugl, jer je svoje sagovornike uvek davio obiljem podataka.

Đorđe, konobar, brzo priđe, Gugl poruči dve nes kafe, jer je znao šta Nikoleta pije posle rada u redakciji.

Nikoleta priđe stolu, Gugl ustade, poljubi je i namesti stolicu da devojka sedne.

- Zdravo, Princezo! - reče stari lisac. - Šta radi gazda Raja Rodić?

- Trune u zatvoru zato što je napadao Starčića, gospodara novca u Srbiji... Polako, jednog po jednog, otpuštaju sve nas koji mislimo svojom glavom i želimo da "Kurir" liči na pravi tabloid...

Srbija sve prodala

Stari obaveštajac sa nadimkom Gugl poče da priča, bez uvoda:

- Znaš, kompleksni planovi za Srbiju odavno postoje i jasno su determisani, utvrđeni po fazama... U ovo naše vreme su nam doveli Koštunicu i Đinđića... Jedan je glumio lošeg policajca, drugi dobrog...

U suštini, obojica su obavili zadatak koji je zacrtan. Srbija je izgubila suverenitet, prodala sve što imala, razoružala se, pod firmom reforme, upropastila školstvo, zdravstvo, sudstvo...

Sada se urušava SPC. Klizimo ka uniji sa Vatikanom... Stvaraće se hrvatska, vojvođanska, crnogorska, šumadijska nezavisna crkva.

Sutra - "Kineska osveta" - Zubi zmaja (4): Srce za Bila Klintona

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online