Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 31.01.2016.
09:10 >> 15:03h
Vestionline A

Srpski genije šesti put osvojio Australijan open

Planeta je pod Noletovim nogama. Nova stranica teniske istorije je ispisana - Novak Đoković je potvrdio dominaciju "belim sportom". Magični Srbin osvojio je i šesti put Australijan open u isto toliko finala i izjednačio se u Melburnu sa Roj Emersonom po broju titula. U finalu pao je Endi Marej - 3:0 (6:1, 7:5, 7:6), za nešto manje od tri sata igre.

Reuters
Novak Đoković je opet nadmudrio Endija Mareja

Srbin je stigao do 11. Grend slem krune i tako se na večnoj listi izjednačio sa Bjernom Borgom i Rodom Lejverom. U 31. duelu sa Škotom, Nole je ostvario 22. pobedu. Bila je ovo 61. titula za najboljeg tenisera današnjice u 19. Grend slem finalu (petom uzastopnom). 

Nijednog trenutkja pitanje pobednika nije se postavljalo. Od sjajnog poena na brejk lopti Endija u prvom gemu krenuo je "Novak cunami". U meču sa više grešaka nego "vinera", bolje se snašao Novak.

Marej je žestok otopor pružio u maratonskom drugom setu, koji je trajao čak sat i 20 minuta. Možda i ključni gem meča bio je 11. u drugom setu. Škot je servirao, imao 40:0, a onda je čudesni Srbin uspeo da veže pet poena i u narednom servira za vođstvo 2:0. To kao da je "ubilo" Mareja. Promašivao je smečeve, u ključnim trenucima grešio, a Đoković je svaki poklon kažnjavao i s vremena na vreme ubitačnim poenima stavio vršnjaku do znanja da nema šta da traži.

Reuters
Naši zemljaci bodrili Noleta na "Rod Lejver areni"

U trećem setu, Novak brzo pravi brejk, ali se Endi vraća i stiže do taj-brejka, ali tu nije bilo dilema. Srbin dobija 7:2 i stiže do šeste krune u Melburnu.

Marej je izgubio i peto finale na Australijan openu, a četvrto u duelu sa našim asom, koji je nepobediv u 2015. godini. Srbin ide ka snu, a to je osvajanje sva četiri Grend slema u 2016. godini. AKo ovako bude nastavio, nema ko da ga zaustavi...


Srbijo, budi ponosna što imaš genija!!!

PROČITAJTE TOK MEČA!

GOTOVO JE, SRBIN JE OSVOJIO AUSTRALIJAN OPEN, ŠESTI PUT U ŠESTOM FINALU. U taj-brejku 7:2. U setovima 3:0 (6:1, 7:5, 7:6).
Novak sjajno servira - 5:1 vodi Srbin.
Marej pravi novu duplu servis grešku - 4:1.
Novak i Endi dosad su odigrali 15 taj-brejkova, Škot vodi 8:7. Marej je počeo sa duplom servis greškom. Đoković sa dva odlična servisa stiže do vođstvo 3:0.
TAJ-BREJK
12. minut - Igraće se taj-brejk. Novak lako dobija gem bez izgubljenog poena.
11. gem - Endi osvaja gem - 5:6. Novak servira za taj-brejk. Drama!!!
10. gem - Novak odličan u ovom gemu. Lako dobija i izjednačuje - 5:5. Drama u trećem setu se nastavlja!
9. gem - Marej dobija gem - 4:5. Novak opet servira za ostanak u ovom setu, kao u drugom.
8. gem - Novak je stao, ali Marej to ne koristi. Srbin uspeva da izjednači - 4:4.
7. gem - Marej u naletu, dobija treći uzastopni gem - 3:4.
6. gem - Vraća se Marej, mala kriza Novaka. Škot vraća brejk i ostaje u igri - 3:3.
5. gem - Marej dobija gem, ali Nole i dlaje ima brejk prednosti.
4. gem - Tračak nade za Mareja, imao je brejk lokptu, ali Novak ne dozvoljava da mu Škot vrati brejk. Srbin vodi 3:1.
3. gem - Nada za Mareja, dobija gem i smanjuje na 2:1.
2. gem - Ako se ne desi neko čudo, ovaj meč će uskoro da bude završen. Đoković vodi 2:0. Dobijen gem sa nulom. Marej je frustriran, psuje, svađa se sa gledaocima, ništa mu ne polazi od ruke. Nole je staložen, na pragu je šestog trofeja na Australijan openu.

1. gem - Novak pravi brejk već na startu trećeg seta. Marej dekocentrisan, izgubljen, nervozan. Promašio je smeč na 15:30. Novak samo kažnjava svaku grešku rivala - 1:0.

TREĆI SET

12. gem - Novak je imao dve vezane duple servis greške i dao nadu Mareju. Imao je brejk loptu Škot, ali Đoković je to spasao i stigao do gema i seta - 7:5. Ovaj set je trajao 80 minuta. Marej nervozan, teško će iz ovog nokdauna da se povrati.

11. gem - Brejk Novaka. Imao je Marej 40:0, ali onda je Nole vezao pet poena. Servira za drugi set.
10. gem - Izvukao se Đoković u ovom gemu. Marej je imao šanse za set, ali drama u drugom setu se nastavlja - 5:5.
9. gem - Imao je Novak tri set lopte u ovom gemu, ali nije uspeo da slomio Škota. Marej agresivniji, igra na sve ili ništa. Novak malo pasivniji u ovom setu - 4:5. Novak je imao čak sedam brejk lopti i samo je jednu iskoristio. Škot 100% - 1/1.
8. gem - Marej se ne predaje, vraća brejk. Drama u drugom setu se nastavlja - 4:4.
7. gem - Brejk Novaka. Marej greši kad god je važno. Protiv Đokovića se greške ne praštaju. Srbin vodi 4:3.
6. gem - Prvi znaci nervoze kod Novaka, udario je žestoko po loptici, dobio je i zvižduke na "Rod Lejver areni". Naš as uspeva posle velike borbe da dobije ovaj gem i izjednači - 3:3. U ključnim trenucima, Endi greši.

5. gem - Endi sve bolji, ne da prednost - 2:3.

4. gem - Srbin dobija još jedan lak gem - 2:2. Zasad nema brejka u drugom setu.

3. gem - Najduži gem na meču pripao je Mareju posle 12 minuta igre. Imao je Novak dve brejk lopte, ali se Škot izvukao - 1:2.

2. gem - Novak lako dobija gem, 1:1
1. gem - Marej dobro počinje drugi set, uspeo je da osvoji prvi gem - 0:1
DRUGI SET

7. gem - Za nešto više od pola sata, naš as dobija prvi set - 6:1. Sigurno, dominantno, deluje Novak. Marej bez rešenja za pakleni ritam prvog reketa planete. Ima i naših zemljaka na "Rod Lejver areni", koji pokušavaju da nadglasaju publiku koja je većinski na strani Škota.

6. gem - Marej uspeva da dobije prvi gem. Publika se odmah probudula - 5:1.

5. gem - Izgleda da će Marej opet da dobije "krompirić". Prošle godine je dobio u četvrtom setu, a sada je na pragu da ne uzme nijedan gem u prvom setu finala. Novak superioran, vodi 5:0. Marej u nokdaunu.
4. gem - Novi brejk, Srbin u ritmu, Marej ne zna šta ga je snašlo - 4:0.
3. gem - Novak silan na startu finala. Dobija gem bez izgubljenog poena - 3:0.
2. gem - Novak pravi brejk već na startu - 2:0. Škot je napravio duplu servis grešku na brejk lopti i tako poklonio gem Đokoviću. Savršen početak Srbina. Dugi poeni već na početku finala. Obojica se dobro poznaju, Škot pokušava da umrtvi igru Novaka, ali mu to ne uspeva zasad.

1. gem - Marej već na startu je imao brejk loptu, ali je naš as uspeo da se izvuče u prvom gemu - 1:0. Neizvesno već na startu finala Australijan opena. Publika opet na strani Novakovog rivala, ali teško će to da poremeti Srbina.

Meč je počeo. Igra se na otvorenom. Oblačno je, ali nema kiše zasad. Naš as prvi servira. Idemo, Nole!

Duel dva trenutno najbolja tenisera na ATP listi biće njihovo četvrto finala u Australiji, a Đoković je slavio 2011, 2013, i 2015. godine. Prošle sezone bilo je 3:1 u setovima, a odlučujući set Srbin je dobio 6:0.

Novak je svestan da ga već svi vide na tronu, ali to ga sigurno neće uspavati.

- Prija mi kada čujem pozitivne prognoze, ali to ne sme da me ponese. Ipak, uloga favorita mi nameće i određenu mentalnu prepreku. Moram prognoze da potvrdim na terenu - rekao je Đoković.

S druge strane, Marej istakao je da ima tajni plan kako da u svom petom finalu u Melburnu konačno dođe do trofeja.

- Moram mnogo važnih stvari da uradim, budem skoncentrisan i odigram najbolji meč. Imam tajni plan i nadam se da ću da ga iskoristim. Bilo je teško u prethodnim mečevima protiv Novaka - istakao je Marej.

Nadamo se da ste ustali, popili jutarnju kaficu i seli kraj malih ekrana. Idemo, Nole, do nove titule, do nove ispisivanja nove stranice u teniskoj istoriji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.01.2016. 15:29
ала је обрадовао пореске власти Монака....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online