Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.12.2015.
08:15
A. Vučićević - Vesti A

Šta nas čeka u 2016. (1): Opaka bolest i vrelo leto

Nemoguće je predskazati sudbinu kamena, drveta i čoveka, kaže indijska poslovica. Uprkos tome, svi vole da zavire u budućnost, čak i kada sa prezirom govore o proročanstvima. Srbima su predviđali lošu 2015. godinu. Staroj dami Evropi predskazali su raspad, ali eto nje žive i zdrave, i dalje nam neumorno postavlja uslove.

Pesimistične prognoze: Svakodnevna borba za preživljanje

Ipak, Stari kontinent je, sudeći po proročanstvima za 2016, opet na udaru. Bugarka Vangelija Gušterova, poznatija celom svetu kao baba Vanga, navodno je "videla" da će u narednoj godini Evropa ostati prazna, bezljudna. Slavna proročica, koja je umrla 1996, predvidela je da će muslimani eliminisati Evropljane, i to u najvećoj meri hemijskim oružjem. Da li je pariski masakr bio uvod u baba Vangina predviđanja, saznaćemo u narednim mesecima. Mnogi podsećaju da je predvidela poplave tokom 2014. godine na Balkanu, što se i obistinilo.

Nostradamus je do danas ostao prorok čijim predviđanjima se najviše veruje. Mnoge je značajne događaje kroz istoriju predvideo, kao što su veliki požar u Londonu, Francusku revoluciju, dolazak Adolfa Hitlera. Za 2016. godinu navodno je predvideo da će Barak Obama biti poslednji predsednik SAD. Da li to znači da će Amerika konačno izgubiti status najmoćnije svetske sile? Po Nostradamusu, u 2016. nas čekaju vremenske neprilike, požar na Bliskom istoku, topljenje polova.

Mnogi vidovnjaci najavljuju brutalne terorističke napade, ali i pojavu bolesti koja će odneti mnoge živote, a biće opasnija i od side. Početkom 20. veka svetski mediji su brujali o pojavi nove bolesti koja je, po tadašnjim verovanjima, napadala samo homoseksualce, a pojedini poznati vračevi su "najavili" dolazak takve pošasti. Mišel Farau iz Velike Britanije tvrdi da će se u 2016. pojaviti novi virus koji će predstavljati opasniju mutaciju virusa HIV, odneti milione života, a da leka neće biti sve do 2028. godine. To oboljenje potpuno će, prema njegovom predviđanju, promeniti svetski poredak.

Škotski vidovnjak Levi najavio je godinu za pamćenje. Predvideo je pad Berlinskog zida, kao i nekoliko zemljotresa koji su pogodili Japan, pa na njegove reči treba obratiti pažnju.

- Mnogi svetski lekari i naučnici biće zbunjeni, jer će se kuga ponovo pojaviti, iako smo svi verovali da je iskorenjena - kaže Levi i dodaje da će 2016. godinu obeležiti brojni zemljotresi koji će potpuno promeniti infrastrukturu mnogih zemalja.

Kako ističe, malezijski avion neće biti jedini koji je misteriozno nestao, već takva sudbina čeka još nekoliko letelica naredne godine. Predviđa još šokantnije napade islamskih terorista. Najavljuje i da će se mnogi vulkani probuditi, što će dovesti do naglog porasta temperature i drastičnih klimatskih promena.

Vatreni majmun donosi iznenađenja

U kineskom horoskopu je 2016. godina Vatrenog majmuna. Ona će mnogim znakovima otvoriti mogućnosti putovanja i novih poslovnih prilika. Kako je majmun vesela životinja, može biti više optimizma i smeha kroz narednu godinu. Međutim, godina Vatrenog majmuna sa druge strane može biti nagla i iznenađujuća tako da osobe koje su uživale u blagodetima i harmoniji mogu osetiti promene koje im neće prijati. Takođe, treba obratiti pažnju, jer bi se u godini Vatrenog majmuna mogli pojaviti lopovi i prevaranti, pa treba biti oprezan sa novim poznanstvima, ali i sa sopstvenom imovinom. Osobama rođenim u godini Vatrenog majmuna predstoji važan period od februara, jer će se pojaviti rešenja za sve ono što se nije moglo rešiti tokom poslednje decenije.
 

I Britanska meteorološka služba izdala je saopštenje koje nikoga nije ostavilo ravnodušnjim. Već treću godinu zaredom temperature rastu a krivac za to je globalno zagrevanje, tvrde britanski meteorolozi. Prema njihovim prognozama temperatura će porasti za 1,14 stepeni Celzijusovih i time oboriti rekord. Osim globlanog zagrevanje ovom otopljenu doprineće i "El Ninjo", topla struja na površini okeana, koja se javlja se svakih nekoliko godina u decembru i povećava temperaturu mora do tri stepena Celzijusa.

Ni srpski proroci, astrolozi, numerolozi, ne čekaju, već vredno predviđaju kakva nas to čudesa čekaju u narednom periodu. Jedan beogradski beli mag na svom blogu predviđa neverovatan obrt na političkoj sceni Srbije. Magistar bele magije Lav Geršman smatra da će penzije, plate i cene u Srbiji ostati iste, ali očekuje da će vrednost dinara osetno opasti, što će stvoriti paniku među ljudima. Ipak, ne očekuje da će iko umreti od gladi. Za sve one koji planiraju kupovinu stana, Geršman najavljuje izuzetno veliki pad cena nekretnina u 2016. godini. Astrolozi su saglasni u proceni da će teroristi imati krvavi pir u mnogim zemljama. Astrolog Mihailo Čukić kaže da su svi simboli na strani haosa i problema, pa će se srpska vlada naći u ozbiljnim problemima na održi kontrolu. Evropskoj uniji mnogi svetski vidovnjaci predviđaju raspad. I srpski i svetski vidovnjaci se slažu u jednom: 2016. je godina u kojoj više ništa neće biti isto. Stići će velike promene na klimatskom, političkom, ekonomskom i socijalnom planu i svi će težiti samo jednom: da prežive.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online