Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.04.2019.
13:53
Sputnjik, Vestionline A

Otkriveni organizatori masakra na Šri Lanki, privedeno sedam osoba

Vlasti Šri Lanke su identifikovale organizatore eksplozija koje su danas odjeknule u prestonici Kolombu i njegovim predgrađima, piše „Strejts tajms“. U međuvremenu, broj žrtava u osam eksplozija na Šri Lanki neprestano raste, pa je prema poslednjim podacima poginulo 207 ljudi, a ranjeno 450.

EPA/M.A. PUSHPA KUMARA
Situacija na terenu nakon eksplozije u Šri Lanki

Vlasti Šri Lanke su identifikovale organizatore eksplozija koje su danas odjeknule u prestonici Kolombu i njegovim predgrađima, piše "Strejts tajms". U međuvremenu, broj žrtava u osam eksplozija na Šri Lanki neprestano raste, pa je prema poslednjim podacima poginulo 207 ljudi, a ranjeno 450.

- Verujemo da će svi krivci za ovaj tužni teroristički incident biti što pre uhapšeni. Oni su identifikovani - naglasio je on.

"Ministar odbrane Ruvan Vijevardene je izjavio da je sedam osoba uhapšeno na Šri Lanki zbog jutrošnjih napada tokom kojih je poginulo 160 osoba, uključujući, verovatno, 30 stranaca", napisao je na Tviteru ministar za ekonomske reforme Harša de Silva.

Policija Šri Lanke je potvrdila da je osmi teroristički napad izveo samoubica.

Ranije je "Dejli miror", pozivajući se na neimenovane izvore, pisao da su eksplozije na tom ostrvu možda organizovali teroristi-samoubice.

Prema podacima lista, preliminarni rezultati istrage su pokazali da su se dve osobe 20. aprila prijavile u sobu hotela u kojem je kasnije došlo do jedne eksplozije. Snimak kamere je pokazao da su osumnjičeni aktivirali bombu u kafiću i hodniku hotela. Istražitelji smatraju da je u eksploziji u hotelu korišćen eksploziv C-4.

Vlada je uvela policijski čas koji odmah stupa na snagu, a za sada nije poznato koliko će on trajati.

Eksplozije su pogodile tri crkve i tri hotela u prestonici Šri Lanke Kolombu, kao i crkvu u gradu Negombu, a odjeknula je i eksplozija u blizini ZOO vrta u glavnom gradu.

Među poginulima su vernici i hotelski gosti, među kojima ima i stranaca.

Samo u jednoj crkvi poginulo je više od 50 ljudi, rekli su policijski zvaničnici, preneo je Rojters.

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer napisao je u poruci predsedniku Šri Lanke da je "užasnut kukavičkim terorističkim napadima".

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc napisao je na Tviteru da je "duboko potresen i zabrinut podmuklim teroristički napadima", javio je AP.

Šef Komisije EU Žan-Klod Junker izjavio je da je sa "užasom i žalošću" primio vesti o napadima na Šri Lanki.

​Tereza Mej osudila je napade i uputila saučešće narodu Šri Lanke, dok je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da treba oštro kazniti teroriste koji su osmislili i izveli ove užasne napade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće predsedniku Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanka Maitripali Siriseni povodom žrtava serije napada na crkve i hotele u toj zemlji.

- Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih bombaških napada u kojima je stradalo mnogo ljudi. Duboko smo ožalošćeni što su meta bile katoličke crkve i vernici, i to na Uskrs, dan koji treba da donese mir i radost. Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti - stoji u Vučićevom saučešću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online