Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.07.2018.
05:00
Lj. Ivanović - Vesti A

Meki Bregzit je propast

Američki predsednik Donald Tramp se u Londonu sastao s britanskom premijerkom Terezom Mej nakon što je u intervjuu tabloidu "San" kritikovao njen plan o budućim trgovinskim odnosima sa Evropskom unijom posle istupanja zemlje iz njenog članstva.

youtube.com/ Washington Post
 

- Ako budu imali takav dogovor, onda ćemo pregovarati sa EU umesto s Velikom Britanijom, rekao je Tramp britanskom "Sanu", dok je Tereza Mej računala, kako prenosi "Frans pres", na Trampovu posetu Londonu za razgovore o sporazumu o slobodnoj trgovini sa Vašingtonom posle Bregzita krajem marta 2019. godine.

Tramp je po dolasku u Veliku Britaniju ocenio da bi planirani sporazum Londona s Briselom

Leteća beba Tramp

Koliko je Tramp dobrodošao u Londonu svedoči, između ostalog, i leteća figura bebe Trampa u pelenama koja će nadletati Vestminster i Bakingemsku palatu dok je Tramp u britanskoj prestonici. Gradonačelnik Sadik Kan je dao dozvolu da leteća beba Tramp bude nad Londonom, ali se ogromna igračka neće videti nad golf terenom Trampa u Škotskoj gde će on otići na kraći odmor pre puta u Helsinki na sastanak s Vladimirom Putinom.

"verovatno ubio" dogovor sa SAD. Američki predsednik koji je u London doputovao iz Brisela gde je učestvovao na samitu lidera NATO, nije isključio mogućnost da se sastane s "prijateljem Borisom", misleći na Borisa Džonsona, pristalicu tvrde struje Bregzita, koji je nedavno podneo ostavku na mesto šefa britanske diplomatije.

Tramp je za Džonsona rekao da ne sumnja da bi mogao da bude "veliki premijer". Britanski "Gardijan" potom je komentarisao da je Tramp pokazao "koga lično više voli i kakvu vrstu Bregzita želi za Veliku Britaniju".

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je u Vašingtonu pokušala da ublaži Trampovu izjavu, navodeći da američki predsednik "poštuje i voli" britansku premijerku i da nikada ništa ružno nije rekao o njoj već je smatra dobrom osobom.

Istovremeno s Trampovom posetom, u Londonu će biti organizovani protesti protiv njegove politike prema migrantima, njegovih "seksističkih stavova" i "negiranja" klimatskih promena.

Američki predsednik oštro je napao i gradonačelnika Londona Sadika Kana jer se, kako kaže, nije suprotstavio teroristima i optužio ga za porast kriminala u britanskoj prestonici. Istovremeno je optužio i lidere EU da su uništili svoju kulturu i identitet dozvolivši milionima migranata da uđu u uniju.

Odgovor Kana

Gradonačelnik Londona Sadik Kan rekao je da je apsurdno da američki predsednik Donald Tramp krivi imigrante za porast kriminala u tom gradu.
- Ideja da za to optužite imigrante iz Afrike je po meni apsurdna i trebalo bi da ga pozovemo kada to uradi - rekao je Kan.

Tramp je za "San" rekao da misli da je Kan "uradio veoma loš posao po pitanju terorizma" i "veoma loš posao po pitanju kriminala" jer "pogledajte, sve te užasne stvari koje se tamo događaju, sa svim tim kriminalom koji je unet".

Kraljica je izvanredna

Predsednik SAD je rekao da je britanska kraljica Elizabeta Druga "izvanredna žena" i da nije nervozan zbog sastanka sa njom.
- Izvanredna žena. Radujem se sastanku. Smatram da dobro predstavlja svoju zemlju - rekao je Tramp.
Kao jedan od razloga zašto se divi kraljici, Tramp je naveo da ona tokom svih ovih godina "zaista nikada nije napravila grešku".
Tramp i njegova supruga Melanija su u zamku Vindzor popili čaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online