Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.05.2018.
12:30
Vesti A

Milorada isekli na komade

Hrvat Milorad Dapčević iz Melburna nestao je još 1999. godine. Pritom, već godinama policija nije u stanju da identifikuje osobu čiji su ostaci isečeni na komade i zakopani na plaži izvan grada, ali se sada pojavila nada da je ta misterija možda na putu da bude rasvetljena.

youtube.com/ABC News (Australia)
Okrutan i zao: Karl Vilijams

Ovih dana javio se čovek koji je u mladosti bio povezan sa zloglasnom bandom hladnokrvnog ubice Karla Vilijamsa, kasnije likvidiranog. Taj svedok tvrdi da je bio očevidac događaja u kom mu je Vilijams pokazao komade tela ubijenog i čak rekao ime žrtve. Moguće je da je bila reč baš o Dapčeviću, odnosno o onome što je od njega ostalo.

Očevidac je sada ispričao da mu je Vilijams kazao ime žrtve, ali da on nije mogao da ga se seti sve do 2014. godine, kada je policija objavila da traži Hrvata Milorada Dapčevića, poslednji put viđenog 1999. godine.

Sitan lopov

Džok Blek kaže da se s Vilijamsom sprijateljio još dok su bili tinejdžeri u melburnskom naselju Brodmedouz, 80-ih godina prošlog veka. U to vreme, kaže on za "Herald san", Vilijams je bio sitan lopov koji je na ulici igrao kriket.
- Kupio sam od Karla svoj prvi video-plejer. Bio je sitan kriminalac, provaljivao u kuće - priča Džok Blek.

Kokain i striptiz

Svedok danas nastupa pod pseudonimom Džok Blek i tvrdi da ga je Vilijams prevario kako bi ga primorao da gleda uklanjanje raskomadanog tela. Naime Vilijams je jedne noći pokupio Džoka u rutinski izlazak. Otišli su na večeru, a onda u striptiz klub, gde su potrošili nešto kokaina pre nego što su završili u noćnom klubu Dome, na Južnoj Jari.

Džok je sedeo u crnom automobilu kog je vozio Vilijams. S njima su bili i Dino Dibra i Endrju Venijamin. Sva trojica su sada mrtva. Kad su krenuli putem koji vodi van grada Džok Blek je počeo da shvata da se dešava nešto ozbiljno. Kazao je Vilijamsu da je zabrinut, ali mu je ovaj pokazao da ćuti.

- Gledao je u retrovizor i držao prst na ustima, pokazujući prema gore. Time nas je upozorio da ne razgovaramo u kolima, pa sam i ja ućutao. Kad smo prošli Frenkston, pitao sam: "Koliko je još daleko?" Oni su se u tom trenutku nasmejali - priča Džok Blek.

Zla kob porodice

Porodicu Karla Vilijamsa pratila je zla kob njegove mračne slave.
U novembru 2007. Vilijamsov otac Džordž osuđen na 4,5 godine zbog šverca droge. Sledeće godine, 22. novembra, Vilijamsova Majka Barbara nađena je mrtva u svojoj kući u Esendonu, pošto se predozirala tabletama za spavanje. Desetak dana kasnije odbijen je zahtev Vilijamsa da prisustvuje majčinoj sahrani, ali su pročitane njegove oproštajne reči: "Nema ničega na svetu što ne bih učinio za tebe. Ovaj gubitak je nešto najteže s čim sam se suočio."
Džordž Vilijams pušten je iz zatvora 20. juna 2009. zbog dobrog ponašanja. U jutarnjim novinama od 19. aprila 2010. objavljeno je da Policija Viktorije plaća privatno školovanje Vilijamsove devetogodišnje ćerke.

Telo u frižideru

Auto se zaustavio na pustom parkingu blizu plaže Kunija. Vilijams je zatražio od Džoka da uzme piće iz frižidera u prtljažniku. Kada ga je otvorio, u njemu nisu bile konzerve s pivom, već gomila polomljenih kostiju i mesa, uključujući i celu ruku.

Džok se trgao unazad i počeo da povraća i psuje, a Vilijams se okrutno šalio:"Hej, gde mi je piće? Ti si beznadežan. Mogao sam jednostavno da pitam momka u gepeku da mi doda."
Džok je onda gledao kako druga dvojica Vilijamsovih saradnika uzimaju frižider i ašov. Otišli su i vratili se praznih ruku.

Dapčevićevog imena, koje mu je Vilijams tada kazao, Džok se nije setio punih pet godina. Do dana današnjeg, ostala je misterija čije telo je te noći sahranjeno na plaži.

Godine terora

Nekrunisani kralj melburnskog podzemlja Karl Vilijams rođen je 13. oktobra 1970. godine. Naredne decenije pohađao je Tehničku školu u Brodmedouzu koju je napustio u 11. razredu. Od tog trenutka počinje munjevita kriminalna karijera koja će mu doneti titulu nekrunisanog kralja podzemlja i - smrt.

1999. * Mafijaš Džejson Moran ranio je Vilijamsa u stomak zbog duga 13. oktobra.

2003. * Džejson Moran i Paskvale Barbaro ubijeni su 21. juna dok su sedeli u kolima pred dečjom fudbalskom školom.
* Ugljenisano telo Marka Malije nađeno 18. avgusta.
* Majkl Maršal ubijen je po Vilijamsovom nalogu 25. oktobra pred svojom kućom u Saut Jari.

2004. * Luis Moran ubijen u melburnskom hotelu po Vilijamsovom nalogu 31. marta.
* Komesar policije Viktorije Kristina Nikson 2. aprila zabranila je Vilijamsu pristup u kasino Kraun.
* Vilijams je osuđen na sedam godina za šverc droge 29. oktobra.

2006. * Vilijams je 19. maja osuđen na 27 godina za ubistvo Majkla Maršala.

2007. * Vilijams je osuđen na 35 godina 7. maja za ubistva Luisa Morana, Džejsona Morana i Marka Malije.

2010.

* Karl Vilijams umro je u 39. godini života 19. aprila u 13.20 sati od posledica povreda glave i srčanog udara u zatvoru Barvon u Džilongu. Očevici ubistva kralja melburnskog podzemlja bila su trojica zatvorenika. Među njima je bio i Toni Ivanović koji je pre nekoliko dana pušten na slobodu.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online