Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.04.2018.
05:11
N. Popović - Vesti A

Neljude pustili na slobodu

x Muškarci odgovorni za smrt Izabele Todorović pušteni iz pritvora, iako su je kao smeće bacili u šumi, kaže za "Vesti" majka Violeta Todorović

Lična arhiva
Izabela Todorović sa majkom

Za smrt mlade Izabele Todorović (20) iz mesta Turgu u Švajcarskoj, čije je telo krajem januara ove godine pronađeno umotano u tepih u blizini jednog šumskog puta kantona Turgau, izgleda da nije kriv niko! Kako su naime "Vesti" saznale od Violete Todorović (42), ucveljene i ogorčene majke nesrećne devojke, trojica muškaraca koji su bili osumnjičeni da su krivi za njenu smrt, u međuvremenu su pušteni iz višemesečnog pritvora.

- Prošle smo subote bili na groblju u Turgu, gde smo pre 40 dana sahranili našu mezimicu, a baš tog dana je konačno stigao i detaljan izveštaj iz St. Galena, gde je mesec i po dana trajala obdukcija. U tom izveštaju piše da je najverovatnije umrla još 3. novembra 2017, na dan kada je nestala, a da su joj u organizmu nađeni tragovi marihuane, kokaina i alkohola. Navodno, nema tragova koji ukazuju na nasilnu smrt, pa su zbog toga te neljude koji su je, očigledno, nadrogirali i potom ostavili da umre, jednostavno pustili iz pritvora - ogorčeno je za "Vesti" ispričala Todorovićeva.

Nesrećna devojka nestala je 3. novembra prošle godine, kada je poslednji put viđena živa u noćnom klubu u Cirihu. Navodno je bila u društvu dvojice, od nje dvostruko starijih muškaraca. Danima je njena porodica očekivala da se Izabela vrati ili barem javi da je dobro, jer i pre znala da roditeljski dom napusti na dva ili tri dana. Kada se to nije dogodilo, 12. novembra prošle godine i zvanično je prijavljen njen nestanak. Policija je za to vreme nije ozbiljnije ni tražila jer, kako su rekli "radi se o punoletnoj osobi".

- Na ovome ne može i ne sme da ostane. To je možda za sud i policiju završena priča, ali za mene, njenog oca Ervina (46), brata i sestre, ništa još nije gotovo i nećemo se smiriti dok se oni koji su doprineli njenoj smrti ne nađu iza rešetaka, a pravda bude zadovoljena - ističe Todorovićeva i postavlja niz neugodnih pitanja za švajcarsku policiju i sudstvo.

Smrt u stanu dilera

Nesrećna Izabela najverovatnije je umrla u iznajmljenom stanu u mestu Tundorf, svega nekoliko kilometara udaljenom od mesta gde je pronađena. Reč je o stanu J. B. (36) koji poseduje državljanstva Venecuele i Holandije. On je krajem decembra prošle godine bio hapšen zbog trgovine drogom, ali je ubrzo puten da se brani sa slobode. Njegovi susedi su svojevremeno izjavili da se radi o agresivnom čoveku iz čijeg je stana stalno dopirala buka, vika i glasna muzika sa divljih zabava koje je organizovao, na parkingu su se stalno mogli videti luksuzni automobili njegovih gostiju sa registarskim tablicama iz cele Švajcarske, a taksiji su neumorno dovozili i odvozili mlade devojke.

- Čak i da jeste smrt od posledica konzumiranja droge, ko joj je dao tu drogu?! Ja znam da ona nije imala para ni za piće u noćnom klubu, a kamoli za marihuanu i još skuplji kokain! Dakle, oni su je u stanu tog dilera droge, Holanđanina ili šta je već, nakljukali drogom, ko zna šta sa njom takvom nemoćnom radili, a kada je od predoziranja umrla, jednostavno je bacili u šumu kao smeće, da se ne bi otkrilo šta su uradili. Nemo su gledali kako moje dete umire i nisu pozvali lekare i Hitnu pomoć. Da su to uradili možda bi danas bili živa. Ali, ne! Njima je samo bilo bitno da prikriju njenu smrt i sada šetaju slobodno Švajcarskom, a mi svoje dete posećujmo na groblju. Nisam dobila odgovore na pitanja zašto je bila gola, gde su nestale i njene lične stvari, odeća, dokumenta, mobilni telefon. U vilici joj je falila i veštačka zubna krunica koju je pre par godina ugradila - plačnim glasom priča za "Vesti" Todorovićeva i najavljuje tužbu protiv odgovornih za smrt svog deteta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online