Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.03.2018.
22:22
Vestionline, Blic rs A

Bez prebijene pare se predstavljao kao član porodice Rokfeler

Kristijan Gerhartsrajter godinama je paradirao kao Klark Rokfeler, predstavljajući se kao daleki rođak čuvene porodice Rokfelera, koji zapravo nikada nije postojao.

twitter.com
Lažno se predstavljao

Uspešna poslovna žena Sandra Bos udala se 1995. godine za čoveka po imenu Klark Rokfeler, čoveka koji je voleo da se hvali svojim slavnim poreklom. Ali uprkos navodnim vezama sa jednom od najbogatijih porodica na svetu, Klark je svoj raskalašni život finansirao isključivo iz džepa svoje žene. Od njenih para je kupovao kolekcije umetnina, stare automobile, odela ručne izrade, jer zapravo nije imao svog novca.

Iako se hvalio svom komšiji da je prodao biznis u Kanadi za milijardu dolara, "Rokfeler" nikada nije mogao da zadrži stalan posao, a nije imao ni pristup porodičnom bogatstvu. Bos je počela da sumnja da zapravo ne poznaje svog muža. Kako se ispostavilo, bila je u pravu. Zvao se Kristijan Gerhartsrajter i krio je komplikovanu, i smrtonosnu, prošlost.

Kristijan je rođen u Nemačkoj 1961. godine, a sa 17 se preselio u SAD gde je rekao vlastima da mu je jedna porodica ponudila da boravi kod njih dok završava školu. To je bila laž, ali je brzo uspeo da ubedi drugu porodicu da mu dozvole da ostane kod njih na razmeni studenata. Rekao je da je sin evropskog aristokrate i odbijao je da radi čak i osnovne poslove po kući. Bilo je to "ispod njegove časti", pa su mu ubrzo tražili da ode.

Odatle je otišao u Kaliforniju sa idejom da postane glumac. Tamo je ubedio stariju ženu Didi Sous da se useli kod nje, dok je lokalnu TV stanicu ubedio da mu daju javni šou. Problemi su nastali kada su se njen sin sa ženom vratili kući. Njen sin je odmah posumnjao u gosta koji je koristio Sousin novac za skupu odeću.

Međutim, 1985. godine njih dvoje su iznenada nestali, a Kristijan je rekao da su morali hitno da odu u Evropu zbog posla. Sam se vratio u Konektikat gde je probao da proda automobil svoje gazdarice. Tu je uspeo da na neki način dobije posao upravnika u brokerskoj firmi, ali je otpušten kada je otkriveno da mu se socijalni broj poklapa sa osuđenim serijskim ubicom Dejvidom Berovicom.

Uspeo je da obezbedi još dva visoko plaćena posla, pre nego što je otkriveno telo njegove gazdarice u Kaliforniji, nakon čega je policija počela da traga za njim.

Tada je ponovo promenio svoje lice i počeo da se naziva Frederik Mils Klark Rokfeler, potomak menje poznate grane slavne porodice. Time je oduševio bogati gornji sloj društva, a 1995. godine je upoznao Sandru Bos na koktel žurki.

Ali tokom decenije braka "Klark" je postajao sve nasilniji i sklon kontroli, i mnogi koji su ih poznavali su se pitali zašto se njegove priče o prošlosti ne poklapaju. Bos je 2006. godine unajmila privatnog istražitelja da ga ispita, i otkrila da je godinama lagao o tome ko je. Bos je odmah tražila razvod.

Ipak, nagodio se za 800.000 dolara i tri posete ćerki godišnje. Međutim, od svih laži izgleda da je zaista voleo ćerku, piše ATI, pa je 2008. godine pokušao da je dobije nazad.

Nakon zvanične posete, Kristijan je uspeo da se otrese socijalnog radnika i otme svoju ćerku, ali je FBI uspeo da ga uhvati nakon nedelju dana potere. Isprva je dobio sedam godina zatvora zbog otmice, ali je nakon suđenja policija počela da gradi slučaj ubistva Souse.

Osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu 2013. godine zbog ubistva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online