Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.02.2018.
20:33
Vestionline A

Manekenka preživela pakao: Dva puta bila žrtva silovanja

Plus-sajz manekenka Marija Himenez Pasifiko pridružila se "metoo" projektu i otvoreno govorila o seksualnom zlostavljanju. Cilj je da osnaži druge žene da podele svoje iskustvo.

instagram.com/mariajimenez_official
Marijana Himenez

Kolumbijka Marija Pasifiko je jedna od najangažovanijih plus-sajz modela, a sarađivala je do sada sa mnogim svetskim brendovima, kao što su Doroti Perkins, Zara, Lindeks.

Zahvaljujući velikom uspehu, ona je stekla veliku armiju obožavaoca koji je svakodnevno prate na Instagramu.

- Strah nestaje kada se prekine tišina.Odlučila sam da ispričam svoju priču kako bih osnažila žene da progovore i zaštitla druge žene od rizičnih faktora. Strahu je odzvonilo. One nisu same! - kaže ona.

U intervjuu, Marija je otkrila da je bila silovana od tadašnjeg prijatelja kada je imala samo 15 godina.

- Drug me je pozvao na zabavu u njegovoj kući. Pili smo i onda mi je ponudio da me isprati do kuće. Rekao mi je da će voditi računa o meni. Šetali smo i odjednom, on me je odgurnuo u obližnju baštu gde me je silovao - priča ona.

Sedam godina kasnije, Marija je bila ponovo silovana, nakon što je popila piće u kome je bila neka vrsta opijata.

- Kada sam se probudila videla sam osobu koji nikada ranije nisam videla i nisam mogla da pomeram telo. Neko mi je sipao drogu u čašu sa pićem. Taj muškarac me je silovao, a ja sam se nekoliko puta onesvestila. Ali svaki put kada sam otvorila oči, on je bio iznad mene - rekla je ona.

Silovatelj prožao nekažnjen

Nakon drugog incidenta, manekenka kaže da je slučaj prijavila policiji. Nažalost, pošto je optuženi pretrpeo ozbiljnu nesreću koja je uticala na njegovo pamćenje, silovatelj nije dobio nikakvu kaznu.

Marija objašnjava da je stalno preispitivala svoje odluke i verovala je da su oba slučaja silovanja njena krivica. Ali sada, ona želi da kaže ženama koje su doživele slično iskustvo da shvate da odgovornost nije njihova.

Lepa Kolumbijka je potom objavila fotografiju u kojoj je pozvala sve dame koje su proživele nešto slično da joj se jave:

- Želim da pozovem sve žene koje su u nekom trenutku u životu bile subjekat psihološkog, emotivnog, fizičkog ili seksualnog zlostavljanja da napišu njihovu priču i podele je sa mnom - rekla je ona.

Njenu objavu je lajkovalo više od 1.000 ljudi, a Marija je zbog svoje iskrenosti dobila podršku sa svih strana sveta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online