Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
00:47
B. Miličić - Z. Mirković A

Ništa ne može da mi vrati ćerku

Sud u Inzbruku osudio je Nogorija R. (43) na 20 godina zatvora zbog ubistva snaje Dženifer Vasić (26) u februaru prošle godine. Međutim, ta presuda nije mogla da uteši Vericu Obadović, majku ubijene Dženifer, koja je za "Vesti" rekla da ne postoji presuda koja bi mogla da joj vrati ćerku!

B. Miličić
Nema utehe: Majka Verica sa Dženinim fotografijama

- Čuli smo da će optuženi i njegov advokat da ulože žalbu, ali verujem da od toga neće biti ništa i da oni nemaju čemu da se nadaju. Iako je on osuđen, za mene i moju porodicu to nije pravda, jer to ne može vratiti moju ćerku! Na izricanju presude ponovo smo čuli da je reč o indicijama, mnogo toga je rečeno u smislu da je neko to video ili čuo od nekog drugog... Ništa jasno nije rečeno! Optuženi je po nekoliko puta menjao iskaz, a ponašanje svedoka je ličilo na cirkus. Na kraju, svojim izjavama svekra su dokrajčili Austrijanac, Turčin i Italijan. Pokazalo se da su svekrovi iskazi i izjave istrazi i sudu bili lažni. Najviše me boli to da je tokom suđenja bilo dosta pokušaja da se naša Dženi prikaže kao žena sklona flertu i vanbračnim izletima, kako bi deo krivice prebacili na nju - očajna je Dženina majka Verica.

Okršaj posle presude

Suđenje u Inzbruku proteklo je uz prisustvo policije koja je razdvajala pripadnike dve porodice kako bi se sprečio svaki mogući sukob. Posle izricanja presude članovi Dženine porodice aplauzom su pozdravili kaznu, da bi izvan sudnice između članova dve porodice počela najpre svađa, a potom i tuča koju su policajci uspeli da zaustave tek posle nekoliko minuta.

Dženiferina tetka Biljana Jovanović kaže da je očekivala da će na kraju procesa doći do prave istine, ali da se to nije desilo!

- Mi i dalje ne znamo punu istinu kako je naša Dženi nastradala. Ni njen svekar nije bio do kraja jasan, niti je išta konkretno otkrio. Ostalo je da i dalje sumnjamo i slutimo šta se zaista dogodilo i zašto je Dženi ubijena. Zbog menjanja iskaza više puta, od svekra koji je optužen nismo saznali sve do kraja, iako su i neki članovi njegove porodice pokušavali da ga nateraju da kaže istinu. Videlo se da nas laže u oči, a on nijednog trenutka nije pokazao da žali zbog svega, niti je uputio reč izvinjenja i pokazao da mu je žao što je Dženifer mrtva. Zabolelo me je što su s njegove strane pokušavali da krivicu za sve prebace na njenu majku, da je, kao, nije dobro vaspitala. Time oni ni mrtvu Dženifer ne ostavljaju na miru, ali ni njenu majku Vericu koja je toliko mnogo propatila - kazala je teksta Biljana.

Tokom suđenja je Nogori neprestano tvrdio da nije kriv.

- Mislim da je počinila samoubistvo, jer je moj sin želeo da je ostavi - rekao je Nogori tokom procesa.

Više svedoka je posvedočilo da je u Dženinom braku bilo problema i da je sumnjala da je suprug vara. Međutim, niko od njih nije mogao da potvrdi da je Dženi govorili da će zbog toga da se ubije.

Hronologija

- Dženi i majka Verica čule su se telefonom poslednji put 2. februara 2017. pre podne

- posle razgovora, Dženi je vozom otputovala u Kunel gde je radila

- po završetku radnog vremena po Dženi je svojim taksijem došao svekar Nogori R.

- Dženi je ušla u vozilo i tada je poslednji put viđena živa

- nekoliko sati kasnije Verica je dobila SMS poruku sa njoj nepoznatog broja u kojoj je pisalo: "Ponovo sam se zaljubila. Molim te, nemoj da me tražiš"

- ispostavilo se da je Nogori R. poslao poruku, pa je uhapšen

- pred sudom u Inzbruku Nogori R. osuđen na 20 godina robije

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online