Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.01.2018.
05:11
Z. Mirković - Vesti A

Želim istinu o ćerkinoj smrti

Pred Zemaljskim sudom u Inzbruku u četvrtak počinje suđenje protiv N. R, optuženog da je u februaru prošle godine ubio Dženifer Vasić (26) i potom je bacio u reku In.

pixabay.com
U insbruku nastavljeno suđenje za ubistvo žene poreklom iz Srbije

Suđenju će prisustvovati i Dženiferina majka Verica O, koja živi u Nemačkoj i koja je najavila da će "doći u sudnicu, pogledati optuženog u lice i reći mu da konačno kaže istinu".

Verica ističe da je Dženifer, dok je odrastala u Nemačkoj, bila veoma srećna i da je bila "mala princeza" porodice, u kojoj je imala još tri brata.

- Nekada je bila veoma srećna. Nikada porodici nije pravila probleme, bila je dobar đak i kasnije je dobro učila zanat. Često je izlazila, imala je mnogo prijateljica, vodila je lep život. Mogla je da ima i fantastičnu budućnost... Međutim, krenula je pogrešni putem i nisam uspela da je zaštitim - rekla je Verica za bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Verica je dodala da je u aprilu 2012. jedna prijateljica, takođe iz Srbije, došla kod njih na kafu. To je bilo vreme kada je Dženi bila u lošem psihičkom stanju pošto joj je neposredno pre toga umro otac.

- Stalno mi je tada pričala o snu i o jednom muškarcu koji bi joj uklonio bol. A kada je Miša došao pred naša vrata, Dženi je iznenada prebledela i rekla: "Mama, njega sam, tačno njega, videla u snu" - prisetila se za medije tužna majka.

Dženifer je tada imala 21 godinu i zaljubila se u nepoznatog muškarca koji se pojavio s prijateljicom. Nažalost, rekla je Verica, i taj muškarac se zaljubio u Dženi.

- Moji sinovi i ja nismo bili oduševljeni njime, a još manje njegovim roditeljima koji su bili hladni. Dženi nije slušala ni mene, ni braću - rekla je Verica.

Posle razmene više pisama i cveća, u martu 2013. godine Dženi se udala i preselila u austrijski gradić Vergel. Ubrzo je zatrudnela i rodila jednog sina, a godinu dana kasnije i drugog.

Hronologija

*  Dženi i majka čule su se telefonom poslednji put 2. februara 2017. pre podne
posle razgovora Dženi je vozom otputoala u Kunel, gde je radila u farmaceutskoj kompaniji kao čistačica
* po završetku radnog vremena po Dženi je svojim taksijem došao svekar N. R.x

* Dženi je, tvrdi tužilaštvo, ušla u automobil i tada je poslednji put viđena živa
* nekoliko sati kasnije Verica je dobila SMS poruku sa njoj nepoznatog broja, a u poruci je pisalo: "Ponovo sam se zaljubila. Molim te, nemoj da me tražiš"
* ispostavilo se da je N. R. poslao poruku, pa je uhapšen

- Često sam je posećivala u novom domu i primetila sam kako je postajala sve tužnija. Moju ćerku nisu puštali iz kuće, a posle samo godinu dana braka muž je počeo da je vara. Pokušavala sam stalno da je ubedim da se razvede i vrati u Minhen, ali ona to nije htela. Govorila je da to nije moguće jer bi mogla da izgubi decu. Zato je počela da razmišlja o bekstvu sa sinovima jer nije htela da se razdvoji od njih i to je za nju bila smrtna presuda. Razum mi je sve vreme govorio da se dogodilo nešto strašno, ali srce nije želelo da prizna. I nadala sam se, sve do 1. aprila, kad je Dženino telo nađeno u reci In. Moj svet se tada raspao - zaključila je za medije Verica.

 

 



Našao novu ženu

 


Mediji pišu i da je Dženin suprug u međuvremenu našao drugu ženu s kojom sada živi, dok je dvojicu sinova iz braka sa Dženifer ostavio kod svoje majke da brine o njima! Osim što se bori da se sazna istina o Dženinoj smrti, Verica se sada bori i za starateljstvo nad dečacima.
- Neću mirovati dok ne budu kod mene. To sam dužna svojoj Dženi - kazala je ona.



3
meseca se Dženi vodila kao nestala

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online