Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.12.2017.
14:24
Vestionline, Sputnjik A

Šta je Putin poručio Trampu, a šta Merkelovoj i Erdoganu?

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je novogodišnje i božićne praznike brojnim svetskim liderima, između ostalog i predsedniku SAD Donaldu Trampu, lideru Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, japanskom premijeru Šinzu Abeu, predsedniku Sirije Bašaru el Asadu, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, kao i papi Franju.

Epa/ Maxim Shipenkov
Putin ima novogodišnje čestitke

U čestitki Trampu Putin je ocenio da je dijalog između Rusije i SAD neophodan kako bi se pronašli odgovori na globalne izazove.

On je istakao da je veoma važno da temelj razvoja odnosa Moskve i Vašingtona bude princip ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja: "To bi doprinelo da se izgradi dugoročna pragmatična saradnja".

U čestitki Erdoganu Putin je ocenio da je u bilateralnim odnosima između Turske i Rusije napravljen ogroman pomak ka bilateralnoj saradnji.

- Tešnja saradnja omogućila je da se obezbedi siguran temelj za dalju borbu protiv terorizma na Bliskom istoku, kao i da se pokrene politički proces u Siriji - naveo je.

U poruci Abeu Putin je podsetio japanskog premijera da ga očekuje u maju u Rusiji.

Asadu je u čestitki poručio da će Rusija nastaviti da pruža podršku Siriji kada je reč o zaštiti nacionalnog suvereniteta te zemlje, ali i u realizaciji političkog procesa kako bi se okončao konflikt.

Putin je, čestitajući papi Franji, izrazio nadu da će u budućnosti biti nastavljen međucivilizacijski i međureligijski dijalog.

Ruski predsednik je novogodišnje i božićne praznike čestitao i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, kojoj je poručio da je Rusija spremna da nastavi dijalog sa Nemačkom.

Lideru Kine Si Đinpingu je potvrdio spremnost da se nastavi rad kako bi se ojačala strateška saradnja Rusije i Kine.

Premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu je poručio da računa na nastavak rada kako bi se osigurala bezbednost na Bliskom istoku.

Kraljici Velike Britanije Elizabeti Drugoj i premijerki Terezi Mej takođe je čestitao novogodišnje i božićne praznike istakavši da bi razvoj saradnje sa tom zemljom odgovarao interesima oba naroda, koji vuku korena od davnina.

Nešto ranije je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin uručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću novogodišnje i božićno pismo-čestitku Vladimira Putina, u kome je ruski predsednik istakao da računa na dalje unapređenje bilateralne saradnje u interesu regionalne stabilnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online