Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.12.2017.
22:39
Vestionline, Tanjug A

Ona bi mogla da bude prva predsednica u istoriji SAD?

Vojni analitičar američkog televizijskog kanala "Foks njuz" Ralf Piters tvrdi da bi aktuelna ambasadorka SAD u UN Niki Hejli "mogla da postane prva predsednica" u istoriji ove zemlje i upoređuje je sa nekadašnjom britanskom premijerkom Margaret Tačer.

EPA/Shawn Thew
Američka Margaret Tačer: Niki Hejli

"Njuzvik" piše da ovaj penzinisani potpukovnik vojske SAD "vidi potencijal" u 45-godišnjoj Hejlijevoj, nakon što se ona usprotivila kritikama iz UN na račun odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela i tamo preseli ambasadu SAD.

Podseća se da je Generalna skupština UN u četvrtak sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila "nevažećom i poništenom" Trampovu odluku, ali je Hejlijeva, kćerka indijskih Sika kojoj je rođeno ime Nimrata Randava, insistirala na tome da će SAD preseliti ambasadu u Jerusalim.

Navodi se da je Piters pohvalio bivšu guvernerku Južne Karoline, koja je pre tog glasanja izjavila da bi ova rezolucija mogla da natera SAD da povuku finansiranje UN, ali ju je istovremeno upozorio da ne izgovara pretnje "koje nije spremna da ispuni".

Piters je u emisiji "Obaveštajni izveštaj" posavetovao Hejlijevu da razmišlja pre nego što uđe u sukob sa nekim i da bira borbe u kojima može da odnese pobedu.

- Ta pretnja oko ukidanja finansiranja bila je nepromišljena. Mi svavako nećemo da ukinemo finansiranje zemljama poput Jordana ili čak Egipta u ovako kritičnim vremenima. Ja to što je uradila u potpunosti podržavam kada su u pitanju emocije, ali morate da budete taktički dobri isto koliko i strateški - rekao je Piters.

"Njuzvik" podseća da je Piters u ranijoj izjavi datoj početkom protekle nedelje za Hejlijevu rekao da je "na putu da bude američka Margaret Tačer", bivša predsednica vlade Velike Britanije.

Podseća se da je Hilari Klinton, koja je 2016. u ime Demokratske partije bila prva žena koja je nominovana za kandidatkinju neke velike stranke za predsednicu SAD, u oktobru ove godine izjavila da se "neće ponovo kandidovati" nakon poraza od Trampa.

"Njuzvik" ipak ističe da se senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren smatra glavnim kandidatom demokrata za predsedničku izbornu trku 2020. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online