Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.12.2017.
20:20
Vesti A

Srpski Rambo pao u Španiji

Najtraženiji Srbin iz Italije uhapšen je u četvrtak uveče u Španiji, javili su mediji. Igor Vaclavić (41) iz Subotice, kojeg su italijanski mediji prozvali "Srpski Rambo" i koji je osumnjičen za više ubistava u Italiji, posle višemesečne potere uhapšen je u Španiji, u oblasti Ventorilo.

youtube.com/Ultime Notizie
Ubica: Igor Vaclavić

Njegovom hapšenju prethodila je pucnjava u blizini farme između mesta Albalate del Arzobispo i Andora i u toj pucnjavi su ubijene tri osobe, među kojima su i dvojica pripadnika Civilne garde, javili su mediji. U trenutku hapšenja Vaclavić je bio "obučen u uniformu i naoružan" oružjem ukradenim od pripadnika Civilne garde koji su prethodno brutalno likvidirani, javili su mediji.

1.200 karabinijera bilo angažovano na hvatanju Vaclavića

Potera za Vaclavićem, o čemu su i "Vesti" opširno izveštavale, započela je 1. aprila nakon što je u Bolonj ubio Davida Fabrija (52), vlasnika bara koji je odbio da mu preda novac. Posle pljačke, Vaclavić je pobegao u u obližnju šumu gde ga je, posle nedelju dana skrivanja, 8. aprila primetio šumar Valerio Veri.

Šumar je pokušao da uhapsi Vaclavića, ali ga je ovaj ubio, a zatim pobegao ukradenim kombijem. Nakon što se saznalo da se krije u šumi, 19 policajaca je krenulo u akciju hapšenja. Međutim, Igor je ranio jednog od njih.

- Nakon toga je usledila opsežna potera za beguncem, jedna od najvećih u italijanskoj istoriji. Blokirana je šuma u kojoj se Vaclavić nalazio, ali on je očigledno imao pomagača - preneli su tada italijanski mediji reči izvora iz istrage.

Gađao farmera samostrelom

Italijanski mediji pišu da je Vaclavić prvi put u Italiji uhapšen 2007. godine. Tada je, prilikom jedne pljačke, farmera gađao samostrelom, zbog čega je osuđen na tri godine robije. Čim je izašao iz zatvora, prilikom jednog razbojništva ponovo je ranio čoveka. Osuđen je na pet godina. Tada je, navodno, Italija htela da ga izruči Rusiji, ali su odatle saznali da on nije ruski, već srpski državljanin.

Ono što su policajci na terenu saznali jeste da je Vaclavić tu šumu poznavao kao svoj džep.

- Bilo ga je teško uhapsiti jer je Vaclavić bio obučen za snalaženje u šumskim uslovima, što je usavršio tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Zanimljivo je što je čak i policijskim psima trebalo skoro deset dana da mu uđu u trag. U potragu za Srpskim Rambom bile su uključene i helikopterske jedinice - preneli su tada italijanski mediji reči izvora iz istrage.

Italijanski mediji preneli su da je Vaclavić bio član bande koja je važila za jednu od najsurovijih, a čiji su članovi sa prostora bivše Jugoslavije. Italijanske vlasti dugo su verovale da je Vaclavić ruski državljanin.

- Otisci i DNK nađeni na mestu jednog zločina poklapaju se sa onima iz datoteke beogradske policije, tako da je gotovo sigurno da je Vaclavić poreklom iz Srbije. On se tamo, navodno, traži zbog pljačke i silovanja - pišu mediji.

Zvali ga i Nindža

* 2007. Vaclavić je uhapšen zbog pljačke i osuđen na dve godine zatvora. Zvali su ga Nindža jer je nosio triko i imao traku na glavi.
* 2010. ponovo je završio iza rešetaka zbog pljački uz pretnju sekirom, s kacigom na glavi. Od policije se krio pod vodom, dišući kroz trsku.
* 2015. policija ga je sumnjičila da je deo kriminalne grupe koja se teretila za ubistvo i otmicu, ali je na sudu oslobođen optužbi.
* 2015. zbog dobrog vladanja izašao iz zatvora, a onda sa svojom ekipom krenuo u pljačke.
* 2017. u aprilu ubio vlasnika bara u Bolonji i šumara koji je pokušao da ga uhapsi, posle čega je nestao bez traga.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online