Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.12.2017.
03:00
N. Popović - Vesti A

Zakopana istina: Danina smrt ostala misterija

Početkom ove nedelje u Monaku je, u 67. godini, preminuo poznati nemački modni kreator Oto Kern, koji je važio za nezvaničnog "kralja košulja".

EPA/Wolfgang Langenstrassen
Dani sreće brzo su prošli: Oto i Dana Kern

Svi ozbiljniji nemački mediji objavili su ovu vest, a tim su povodom dužnu pažnju posvetili i njegovim suprugama (ženio se četiri puta): najpre sadašnjoj Naomi Valeski Salc, manekenki, dosta mlađoj od svog muža, a posebno prvoj, Sari Kern, koja je nakon razvoda sa njim i sama uplovila u poslovne vode. Ona je ove godine bila i deo projekta "Veliki brat" nemačke kablovske televizije SAT 1.

Sumnja ostala

Danijela Kern je godinu i više dana pre tragedije bila u bolnici, ali ne zbog lečenja psihe nego zbog fizičkih povreda po telu koje je zadobila. Nikada se u javnosti nije saznalo ko ih joj je naneo, ali sumnja na njenog supruga je ostala.

Niko se, međutim, nije setio da barem jednom rečju pomene njegovu treću suprugu po redu, Danijelu - Danu Kern (devojačko Filipović), dete srpske dijaspore, rođenu u nemačkom Hajlbronu. Ona je krajem decembra 2004. tragično izgubila život na auto-putu broj 8, u blizini nemačkog Ginzberga, nakon što je iskočila iz taksija kojim se vozila do svog brata u Ulm i našla se pod točkovima drugog automobila.

O tom događaju ili, bolje rečeno aferi, koja je delom i danas obavijena velom tajne, brujao je tada modni i tračeva iz "visokog društva" željan svet u Evropi, posebno u Nemačkoj, ali i Austriji, jer su bračni par Danijela i Oto Kern tada živeli u mondeskom Kicbilu, poznatom skijalištu u "alpskoj republici". "Vesti" će u redovima koji slede ispraviti nepravdu i podsetiti na događaj koji je u to vreme zaokupio i pažnju brojnih čitalaca našeg lista.

Kada je poginula Dana Kern, kako su je svi zvali, imala je samo 32 godine. Ota je upoznala na modnim i fensi dešavanjima, koje je volela da posećuje. Neformalno druženje i posete njegovoj vili u Francuskoj ubrzo su prerasle u obostranu ljubav i Kern je ponovo stao na "ludi kamen" oženivši Srpkinju. Bračna idila, međutim, nije dugo trajala. Zbog čestih svađa, a pričalo se da je među njima bilo čak i fizičkih sukoba, ona je znala da napusti svog supruga na po nekoliko dana, ali mu se, kasnije, opet vraćala.

Šta se zaista događalo tog kobnog 25. decembra 2004, s obzirom na to da sada ni Oto Kern više nije među živima, verovatno se nikada neće saznati. Tek, Dana je u gluvo doba noći, sa više spakovanih kofera, taksijem krenula prema Hajlbronu, u posetu svom mlađem bratu Filipu (tada je imao 23 godine), za koga je bila posebno vezana.

EPA
Poznati modni kreator preminuo u 67. godini: Oto Kern

- Nije mi jasno zašto je toliko neistina u nemačkoj štampi napisano povodom pogibije moje sestre, kao ni zašto je njen suprug Oto Kern tvrdio da je bila "psihijatrijski slučaj i veoma depresivna" - govorio je za "Vesti" nakon tragedije Filip Filipović.

Po njegovim rečima, ona nije imala nikavih psihičkih problema.

- Naravno da je nekih dana bila manje srećnija nego drugih, ali imali li na ovom svetu čoveka koji srećan 365 dana u godini - upitao se Filipović i dodao "ako su ono što je pokazivala njegova sestra znaci depresije, onda je ceo svet depresivan".

Danijelu Kern su prijatelji i poznanici, sa kojim su reporteri "Vesti" tada razgovarali u Hajlbronu, opisivali kao "veoma pozitivnu osobu koja je lako ljude osvajala svojom neposrednošću, a osmeh joj je bio zaštitni znak".

Izjava vozača

Ni danas nije jasno zašto je Danijela Kern izašla iz taksi-vozila. Taksista je dao izjavu policiji da je ona odjednom počela histerično da viče na njega zatraživši da odmah zaustavi automobil, što je on i učinio na zaustavnoj traci auto-puta. Ona je potom iskočila iz kola i potpuno dezorijentisana našla se na kolovozu, gde ju je pregazio automobil koji zbog velike brzine nije uspeo na vreme da zakoči.

- Bila je i veoma jaka i samosvesna. Za mene i moju mlađu sestru Aleksandru često je bila i zamena za roditelje, koji su kao, i većina drugih gastarbajtera, u vreme našeg detinjstva, odrađivali puno radno vreme u nemačkim fabrikama - pričao je Filip Filipović.

Danijela ga je tokom tog kobnog putovanja taksijem iz Kicbila zvala nekoliko puta, poslednji put čak mu je rekla da "pristavi kafu jer uskoro stiže". Nikada, međutim, nije došla jer se putovanje tragično završilo samo 40 kilometara pre cilja.

Filip priča da mu sestra nije zvučala ni zabrinuta niti uzbuđena. Sve mu je izgledalo potpuno normalno, jer je i pre često dolazila kod njega. Jedna stvar bila je neuobičajena. Te noći je nosila mnogo kofera, a tako se ne pakuje neko ko namerava da od kuće odsustvuje kratko vreme. Ni do danas nisu potvrđene sumnje da je te noći Danijela Kern u stvari i definitivno napustila svog bogatog supruga.

Policija je Filipa o nesreći obavestila jedan sat iza ponoći. Odmah je sa jednim prijateljem krenuo u bolnicu, a Danijela je tada još davala znake života. Tek kada su mu lekari, nakon neuspešne operacije, rekli da nema šanse da preživi teške povrede pozvao je roditelje, Ljilju i Ivana Filipovića, koji do tada o nesreći nisu znali ništa.

Mnogi su i danas skloni da kažu da Danijelini roditelji mnoge neprijatne događaje iz njenog naizgled idiličnog života - često ovekovečavanog u fotografijama bulevarskih listova koje je uredno prikupljala majka Ljilja - nisu ni znali sve do tragične pogibije, jer je ona toga htela da ih poštedi. Njen brat je sve znao, a pretpostavlja se da je upravo zbog te gorke zbilje, koju je preživljavala njegova sestra, i bio prekinuo sve kontakte sa zetom. Videlo se to i na sahrani, kada su se pored otvorene rake gotovo očešali u prolazu, ali nisu razmenili ni reč. Mnoge neugodne istine po Otoa Kerna u vezi sa pogibijom njegove treće supruge sada su, sa njegovom smrću, i definitivno - zakopane!

Ni bol ih nije pomirio

Sahrana Danijele Kern (32) u njenom rodnom Hajlbronu (pokrajina Baden - Virtemberg), kojoj su pored naših ljudi iz ovog dela Nemačke, prijatelja, rodbine prisustvovali i brojni pripadnici nemačkog džet-seta, čini se da je još više produbila jaz između poznatog modnog kreatora i njene porodice. Brojnim pripadnicima "sedme sile", među kojim su bili tada i reporteri "Vesti", palo je u oči da Oto Kern tokom sahrane čak ni pogled nije ukrstio sa roditeljima, ali ni mlađim sa bratom nesretne Dane Kern i sestrom Aleksandrom (tada je imala 25 godina). Mada su svi prisutni očkivali da će ih zajednički bol bar tada ujediniti - to se nije dogodilo.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online