Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.11.2017.
13:30
Vesti A

Otac ubijenog Arona Pajića: Moj sin je heroj!

Kit Svitmen, slomljeni otac ubijenog Arona Pajića, kaže da je njegov sin heroj koji se borio za život i da je njegova borba i tragovi koji su ostali pomogli detektivima sa dokazima da žene-ubice budu osuđene.

EPA/Glenn Hunt
Foto: Ilustracija

Džema Lajli i njena sustanarka Trudi Lenon proglašene su prošle nedelje krivim za ubistvo nesrećnog 18-godišnjaka i sada iza rešetaka čekaju izricanje kazne.

Sada, kad je suđenje završeno i porota raspuštena, moguće je da će više detalja zločina biti obelodanjeno.

Pošto su namamile Arona u svoju kuću užasa u pertskoj Oreliji, ponudivši mu da skida kompjuterski program, Lajli je najpre pokušala da ga zadavi garotom. Žica je, međutim, pukla i Lajli, na kojoj su posle gušanja i ubistva ostali tragovi ugriza i duge ogrebotine na ruci, izbola je Arona dva puta - u vrat i grudi.

Tužioci su tvrdili da su žene pre ubistva u junu 2016. kupile u Baningsu 100 litara hlorne kiseline da bi u nju položile telo. Ali, na kraju su Arona sahranile u bašti iza kuće, zalivši mesto betonom i onda pokrivši keramičkim pločicama.

- Smatramo da je Aron heroj zato što, da se nije borio i da ta garota nije pukla, one bi ga moguće odmah zadavile i za njih bi onda bilo lakše da poriču jer bi bilo manje dokaza - kaže Svitmen. - On je heroj za mnoge, verujem, zato što više neće biti osoba koje bi njih dve usmrtile. Ono što su učinile nanosi mi tešku bol, ali je njen deo ublažen činjenicom da je društvo sada bezbedno od njih dve i da je to najvažnija stvar.

Kit Svitmen ističe da je Trudi Lenon njegovog bolesnog sina znala devet godina jer je nekada živela preko puta njih u Medini. Aron i njeni mlađi sinovi često su se igrali zajedno, a Aron je čak jednom od njenih sinova čitao knjige.

On je takođe rekao da su on i njegova partnerka i Aronova maćeha Veronika Dezmond "emotivno razoreni" i da se on oseća otupelo u pogledu budućnosti, sada kada je suđenje završeno i pravda stigla ubice njegovog sina. Opterećuju ga misli o tome kroz šta je sve njegov sin morao da prođe u poslednjim trenucima života.

- Uništen sam, izgubljen, nema kako da nastavim od sada, ali moram zbog Arona. Mada se nikada više nećemo od ovoga oporaviti - kazao je za PerthNow .

U početku je, veli, mislio da je Lenonova imala manju ulogu, ali sada smatra da su obe žene podjednako odgovorne za Aronovo ubistvo jer veruje da je Lenonova vrlo verovatno držala njegovog sina tokom ludačkog napada. Kaže da nijedna od dve žene koje će biti osuđene u februaru, ne zaslužuju da ikada budu puštene iz zatvora.

Tokom suđenja na videlo su izašli morbidni detalji o vezi dve žene u kojoj je jedna imala dominantnu, a druga podređenu ulogu. Lajli (26) je bila opsednuta ubistvom i serijskim zločincima još od detinjstva, a Lenonova, starija od nje 17 godina, godinama je u Pertu učestvovala u orgijama sadomazohista.

- Bili smo srećni i blagosloveni sa voljenim, dobrim sinom. Nažalost, njegova priroda je bila takva da im je bilo lako da ga namame - navodi otac.

- On im je bio meta jer ga je Trudi znala osam ili devet godina i bio je poslušna osoba koja bi otišla s njom.

Svitmen se sa setom seća poslednjih momenata sa svojim sinom koji je u to vreme živeo sa prijateljem, ali je dolazio da ga vidi skoro svakog dana. Dva dana pre smrti, seća se otac, razgovarao je sa Aronom o planovima za budućnosti - mladić je želeo da studira i uštedi novac da ode u Japan. Poslednje reči koje mu je Aron kazao bile su: "Volim te, tata, vidimo se."

"Prilično normalna"

U međuvremenu, bivši "dominantni" partner Lenonove kaže da je ona bila "prilično normalna".
- Kada sam bio s njom, gledali smo krimi-filmove, ali nikada ne bih pomislio da bi se ovako nešto ikad dogodilo - izjavio je čovek koji nije hteo da mu se ime pominje. - Da smo ostali zajedno, ovo se nikada ne bi desilo.
Oglasio se i premijer Zapadne Australije Mark Mekgouen koji je rekao da je šokiran slučajem.
- Te žene su zaista odvratne i meni je jako žao zbog Pajića i zbog toga šta je njegova familija prošla.

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online