Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.11.2017.
14:44
b92.net, Vestionline A

Rus u SB UN "isprozivao" Incka: On je srbomrzac

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Vladimir Safronkov optužio visokog predstavnika za BiH Valentina Incka za srbofobiju i gubitak veze sa realnošću.

Tanjug
Valentin Incko ne voli Srbe

Incko inače podnosi izveštaj pred SB UN o stanju u BiH, a Safronkov je taj njegov izveštaj ocenio najneobjektivniji u poslednjih osam godina, prenela je agencija Tass.

Safrankov je, prenosi ruska agencija, rekao da taj dokument manje govori o realizaciji mirovnog sporazuma, a više predstavlja skup napada na Republiku Srpsku.

Ti napadi su, rekao je Safronkov, izabrani tendenciosno i pristrasno što su, nažalost, već u sali prihvatile neke delegacije.

Prema njegovim riječima, iz Inckovog izveštaja proizilazi samo jedno - da su za sve probleme u BiH krivi samo Srbi. 

- Svakome ko je je iole upoznat sa situacijom u BiH, jasno je da je slika, koju je predstavio visoki predstavnik, daleko od stvarnosti, da dovodi u zabludu i pokazuje da je autor izgubio dodir sa realnošću - rekao je Safronkov. 

Zabrinutost, kazao je, izaziva to što Incko naginje ka neprikrivenoj srbofobiji, kao i to što je svoje svakodnevne aktivnosti sveo na razjašnjavanje odnosa sa Banjalukom i lobiranje za evroatlantske integracije BiH, uprkos sadržaju njegovog mandata i unutarpolitičkoj realnosti u zemlji gde boravi. 

Safronkov je podsetio da Incko predstavlja međunarodnu zajednicu u celini, a ne njene pojedine članove, i to po njegovom izboru.

- On je dužan da sprovodi usaglašenu liniju, a ne da izvršava nečije pojedinačne naloge i da se rukovodi ličnim animozitetima - istakao je Safronkov. 

Prema njegovim rečima, visoki predstavnik u BiH ne bi trebalo da se bavi antagonizmima, već dobrosavesnim izvršavanjem svojih obaveza.

- Ovakav pristup podrazumeva podsticanje procesa nacionalnog pomirenja, unutrašnjeg političkog uzajamno uvažavanog dijaloga, kompromisa i konsenzusa i, naravno, poštovanja mišljenja svih strana - kazao je Safronkov. 

Inače, Rusija je podržala podržala Rezoluciju Saveta bezbednosti UN o nastavku vojne operacije EU u BiH, ali je još jednom oštro kritikovala visokog predstavnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.11.2017. 16:32
E Rusi, Rusi!E braćo Rusi!Zar sami vi i vaš usamljen glas koji kao eho odjekuje SB UN.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online