Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.11.2017.
22:59
blic.rs, Vestionline A

Katarina Oksenberg: Moja mezimica je na "terorističkoj" obuci

Katarina Oksenberg kaže da je razotkrivanje kulta u koji je upala njena ćerka poslednje i jedino sredstvo koje ima da izvuče svoju naslednicu iz užasa mučnih obreda koji se nad njom vrše.

instagram.com/catherineoxenberg
Katarina i Indija Oksenberg

Unuka princeze Jelisavete Karađorđević je i dalje deo sekte "Nxivm", a njena majka Katarina Oksenberg je sav prljav veš ove organizacije iznela u javnost, zbog čega je Indija, umesto da se otrgne iz kandži opasnosti, sada užasno ljuta.

- Indija je veoma, veoma ljuta na mene nakon što sam pričala o sekti "Nxivm" u javnosti i o tome da je ona postala deo te sekte. Ja sve ovo radim da bi ljudi bili svesni šta se dešava jer bez toga nećemo biti svesni svojih neprijatelja, a samim tim nećemo moći da se borimo protiv njih. Ukoliko ne postoji gnev, nadležni neće želeti da urade ono što moraju, a to je da zaustave i ugase ovu organizaciju i sve loše što se dešava u istoj. Moja ćerka je oteta, užasno mi je što moram da je izložim javnosti na ovaj način - rekla je Katarina Oksenberg za "People".

Rođaka porodice Karađorđević i glumica poznata po ulozi u "Dinastiji" navela je i da vlasti ne mogu ništa da učine jer, kako objašnjava, članovi samovoljno pristaju da budu deo sekte.

- Za mene ispiranje mozga ne može da bude u saglasnosti. Iznuđivanje nije saglasnost, ucena nije saglasnost - navodi Katarina.

Ona je objasnila da članovi kada pristupaju kultu, pre nego što bilo šta saznaju o organizaciji, moraju da potpišu životnu saglasnot uz koju prilažu svoje nage fotografije ili snimljena priznanja koja, u slučaju da prekrše vernost grupi, mogu naštetiti njima, ali i njihovim porodicama.

Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević gostovala je i u emisiji "Megyn Kelly Today" tokom koje je iznela tvrdnje da ozloglašena organizacija "Nxivm" vrši eksperimente na svojim članovima.

- Ono što sam nedavno saznala jeste da su žene primorane da gledaju komadanje drugih žena, odrubljivanje glave... To me plaši i, po mom mišljenju, to je neka vrsta terorističke obuke. To radite da biste nekoga učinili manje osetljivim, te da bi on prihvatio određeni nivo nasilja - istakla je ona.

Podsećamo, Katarina Oksenberg je u ranijim intervjuima opisivala mučne obrede koji se vrše nad ženama.

- Prilikom inicijacije oni su obeležavali žene u predelu genitalija inicijalima vođe sekte, članice do tog čina nisu znale za brendiranje. Dovode ih gole sa povezom preko očiju, a onda ih teraju da vreli žig drže na telu i po pola sata dok se prostorijom ori vrisak. Čin žigosanja se nastavlja i kada vrištanje utihne. Robovi su primorani da unose svega 500-800 kalorija dnevno. Mogu samo da zamislim da je razlog to što Kit Ranijer voli žene takve građe. Izgleda da on ima seks sa svima njima - navela je svoje sumnje Katarina Oksenberg za "Daily mail".

Užasni obredi opasnog kulta

Kako su navodili svetski mediji, organizacija "Nxivm" nije nimalo bezopasna.

Članice kulta se, navodno, moraju javljati svako jutro i svako veče, a ako bi ušle u organizaciju, buduće članice morale su, kako pišu svetski mediji, da se odreknu svega što lider smatra da su ženske slabosti, poput osećajnosti i neprihvatanja da su "samo žrtve".

Prema glasinama, Kit je imao seks sa svakom od članica.

Unutar organizacije vođa je, kako se šuška, stvorio hijerarhiju koja nalaže da svaki član kulta ima "šest robinja" koje sam mora da regrutuje, te sa njima može da radi šta god želi.

Iako nikada nije bilo dokaza, više članova je navodno izvršilo samoubistvo pod uticajem kulta.

U priči koju je objavio "Artvojs", Đinu Hačinson je silovao Kit Rejnijer kada joj je bilo samo 15 godina, da bi kasnije izvršila samoubistvo.

Kit Rejnijer (57) već dugo privlači pažnju. Bivši članovi su ga opisali kao čoveka koji je manipulisao svojim pristalicama, imao seks s njima i prisiljavao žene na različite stvari.

Katarina je priznala da je ona predložila Indiji 2011. da se prijavi na časove u grupu "Nxivm", koja navodno pomaže ljudima da se osećaju bolje i koja radi na samopouzdanju mladih. Kako je pre nekoliko dana rekla, odmah je na početku primetila da je grupa "čudna i jeziva".

Indija se preselila u Njujork da bi bila bliže članovima kulta, a majka se sada bori za nju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online