Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.10.2017.
19:05
B. Božin - Vesti A

Srbin priznao ubistvo u Nemačkoj: Koban susret u hodniku zgrade

Osumnjičeni za ubistvo Štefani S. (22) u Vajsenbergu kod Lindaua, srpski državljanin Slobodan P. (34) koji se od sredine jula nalazi u pritvoru, posle četiri meseca istrage priznao je da je počinio zločin, potvrdili su njegov advokat i državno tužilaštvo u Kemptenu. Kako prenose mediji, državno tužilaštvo planira da protiv Slobodana do kraja godine podigne i optužnicu.

Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Bavarsko mestašce Vajsensberg od 2.500 stanovnika je bilo u šoku zbog brutalnog i besmislenog zločina. Kada se kobnog 19. juna Štefi S. nije vratila sa pauze za ručak na radno mesto pomoćnice u advokatskoj kancelariji, kolege su pozvale njenog momka koji je nešto kasnije našao Štefi mrtvu u tuš kabini u zajedničkom stanu.

U početku se čak sumnjalo na samoubistvo, ali je obdukcija u Ulmu nedvosmisleno pokazala da je Štefani S. umrla nasilnom smrću. Policija je brzo ušla u trag osumnjičenom Srbinu, čija je bivša partnerka živela u stanu pored žrtvinog.

- Njegovi tragovi DNK su bili svuda na mestu ubistva - potvrdio je kasnije advokat Mark Zibler, branilac osumnjičenog srpskog državljanina.

Suđenje ove godine?

Termin za suđenje još nije utvrđen, ali je Nadin Vajk, portparol državnog tužilaštva, nagovestila da bi paralelno sa podizanjem optužnice moglo da se računa da bi suđenje eventualno moglo da počne do kraja godine.

Međutim, i pored očiglednih dokaza policija nije mogla da stavi tačku na slučaj jer je osumnjičeni Slobodan u međuvremenu pobegao u Srbiju koja je mogla, ali i nije morala da Slobodana izruči. Mediji navode da je nastala neuobičajena situacija u kojoj nemački zvaničnici nisu mogli jednostavno da odu u Srbiju i uhapse osumnjičenog, a nisu mogli ni da prepuste slučaj srpskom pravosuđu budući da je postojala opasnost da dokazi iz Nemačke ne bi bili priznati ukoliko bi se Slobodanu P. sudilo u Srbiji.

- Srećom, Slobodan se vrlo brzo posredstvom advokata prijavio policiji, a nedugo zatim je uhapšen na aerodromu u Memingenu - preneli su mediji reči izvora iz nemačkog pravosuđa.

Slobodan P. je odrastao u Lindauu i odranije je poznat policiji. On je 2004. osuđen za silovanje, potvrdilo je državno tužilaštvo u Kemptenu. I u slučaju Štefani S. policija pretpostavlja da je motiv seksualne prirode, mada advokat Zibler tvrdi da njegov klijent to ne priznaje. Državno tužilaštvo u cilju istrage još nije izašlo u javnost sa svim detaljima u vezi sa ubistvom, ali je advokat Zibler izneo neke pojedinosti.

- Slobodan i Štefani S. samo su se površno poznavali i ponekad bi se eventualno sreli. On uopšte nije poznavao tu devojku, a verovatno je bio iznerviran zbog raskida sa devojkom i došlo je u hodniku do kobnog susreta mog klijenata sa Štefani S. - ispričao je advokat Zibler.

Hronologija zločina

Štefani 19. juna Štefani otišla na posao
- tokom pauze za ručak navratila je u stan
- pošto se nije vratila u kancelariju, kolege su pozvale policiju
- obavešten je i dečko Štefani S.
 - on je otišao do stana i u kupatilu našao telo devojke
 - u početku se mislilo da je reč o samoubistvu, ali obdukcija je utvrdila da je u pitanju ubistvo

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online