Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.10.2017.
05:00
Vestionline, Tanjug A

I turski mediji bruje: Erdogan drag gost Beograda

Poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i susret sa njegovim domaćinom, predsednikom Aleksandrom Vučićem, udarna je vest na naslovnicama turske štampe, koja je posebnu pažnju posvetila bilateralnim razgovorima i dobrodošlici koju su mu priredili Beograđani.

Tako Milijet piše da je nakon bilateralnih susreta održan poslovni forum, te da su dvojica predsednika nakon toga prošetala gradom i obišli više znamenitosti.

Ovaj turski dnevnik piše i da su Beograđani predsednika Turske dočekali kao "dragog gosta" sa kojim su želeli i da se fotografišu. List piše da su  Erdogan i njegov domaćin posetili Simitsku palatu, jednu od 12 pekara, koje je u Beogradu otvorio turski privrednik.

Ističe se da je predsednik Vučić svom gostu poklonio posebno dizajnirani bicikl.

I uticajni Hurijet na naslovnoj strani piše o poseti Erdogana Srbiji i ističe u prvi plan potpisane sporazume o budućoj ekonomskoj saradnji i turskim investicijama.

Značajan prostor u medijima je odvojen za šetnju dvojice predsednika srpskom prestonicu. 
Posebno se napominje da mnoge zamenitosti iz perioda Osmanskog carstva restaurira turska agencija TIKA. List navodi da su dvojica predsednika, praćeni građanima, posetili, između ostalog, Kalemegdansku tvrđavu i džamiju, gde su dočekani toplom dobrodošlicom i aplauzima.

Dnevnik Karar na naslovnici, pak, donosi izjavu predsednika Erdogana, koji je na konferenciji za novinare tokom zvanične posete Srbiji optužio američkog ambasadora u Ankari Džona Basu da je odgovoran za ukidanje američkih viza turskim građanima.

Navodi se da je Erdogan rekao da mu je čudno što pre nego su vize ukinute američki zvaničnici nisu o tome obavestili ministra spoljnih poslova Turske.

Posebno se ističu reči Erdogana da Turska više ne smatra ambasadora SAD u Ankari legitimnim predstavnikom Vašingtona i da bi, ako je tačno da je američki diplomata sam radio na ukidanje viza, trebalo da bude povučen.

Turski predsednik je, prenosi list, rekao i da je Baša zatražio prijem u oproštajnu posetu kod više ministara Vlade Turske, ali i da su ga oni odbili jer ga, kako je rekao, Turska ne vidi kao predstavika SAD.

 Ambasador Baša je 9. oktobra saopštio odluku SAD o suspenciji viza te zemlje za građane Turske, nakon što je u Ankari uhapšen službenik američke Ambasade

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online