Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.10.2017.
12:29
Vestionline, index.hr A

"Trampova vladavina je najstrašnija priča o osveti ikada ispričana"

Nagrađivani kolumnista i politički komentator Metju Norman objavio je analizu predsedničkog mandata Donalda Trampa, za koji tvrdi da se u potpunosti temelji na osveti.

Reuters
Želja za osvetom naterala ga da se kandiduje: Donald Tramp

"Kada se slegne prašina oko Trampove ere (pod pretpostavkom da ta prašina nije radioaktivna i smrtonosna), istoričari će utvrditi da je 30. april 2011. bio važna prekretnica", piše Norman za Independent. To je bio dan kada je Barak Obama odobrio atentat na Osamu bin Ladena.
 
Međutim, pre tog trenutka Obama je u govoru u Beloj kući žestoko iskritikovao Trampa zbog njegovih tvrdnji da nije rođen u SAD-u i zahteva za objavljivanjem rodnog lista. Tom prilikom ga je toliko ismejao da Norman kaže da je "uveren da je to bio trenutak kada je Tramp odlučio da postane predsednik samo kako bi se osvetio Obami".
 

"Što njegov mandat više napreduje, sve je jasnije da je on čudovišna fantazija o osveti koja se ostvaruje. Svaki njegov korak do sada bio je usmeren prema ukidanju onoga što je Obama prethodno stvorio", piše Norman i dodaje:
 
"Tramp je bio za univerzalno zdravstveno osiguranje, a onda mu se strastveno usprotivio. Poslednje poglavlje u najstrašnijoj priči o osveti ikada ispričanoj tiče se Irana. Posle povlačenja iz Pariskog sporazuma, bezumnih napada na 'Obamacare' i tako dalje, Tramp želi da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma koji su sklopili Obama i druge zapadne vođe - sporazuma za koji se svaka normalna i informisana osoba slaže da funkcioniše po planu".

Problem sa Severnom Korejom

"Za sada se čini da Trampov predlog o povlačenju iz dogovora s Iranom neće dobiti podršku Kongresa, inače bi Teheran mogao da pokrene razvoj nuklearnog oružja. Međutim, opasnost od vojnog napada na Severnu Koreju veća je nego ikada".
 
Tramp je usred rastućih napetosti u subotu na Tviteru objavio: "Predsednici i njihove administracije razgovaraju sa Severnom Korejom već 25 godina. To nije upalilo, žao mi je, samo će jedna stvar upaliti!". Na pitanje o kojoj stvari se radi samo je odgovorio: "Brzo ćete saznati".

Tramp - idiot

"Generali Keli, Matis i McMaster, te državni sekretar Reks Tilerson zajedno mogu da spreče napad na Pjongjang. Međutim, Tilerson je nedavno Trampa nazvao 'idiotom', a glasine kažu da je Džon Keli na rubu da podnese ostavku", tvrdi Norman i dodaje:
 
"Sa svim Trampovim zaposlenima, samo je pitanje vremena kada će ga razočarati i dobiti otkaz ili dosegnuti vlastite granice te podneti ostavku. Uslediće njihova zamena predsednikovim istomišljenicima".

Obama da predloži napad

"Možda je najveća nada za mir upravo Barak Obama: Mogao bi reći Trampu da pokrene masovni napad na Pjongjang i napusti dogovor s Iranom - tada bi Tramp zasigurno pozvao Kim Džong Una na večeru i mir bi bio osiguran", piše Norman.
 
"Naravno, to bi bila najprimitivnija dečja psihologija u istoriji čovečanstva. Ali, kada imamo posla s najprimitivnijim detetom na planeti, šta možemo da izgubimo?", zaključuje Norman. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online