Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.09.2017.
20:39
sputniknews.com A

Sakašvili: Promeniću banditsku vlast u Kijevu!

Bivši guverner Odeske oblasti i bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili izjavio je da namerava da promeni vlast u Kijevu, koja ga je omela u nameri da promeni Odesu, prenosi ukrajinska informativna agencija UNIAN.

EPA/Sergey Dolzhenko
Mihail Sakašvili

- Želim da promenim vlast u Kijevu, jer su oni mene sprečili da promenim Odesu - rekao je danas Sakašvili na mitingu u Odesi. 

Saopšteno je da je Sakašvilijev govor trajao oko 20 minuta. On se izvinio građanima Odese zbog toga što nije uspeo da ostvari reforme koje im je obećao.

- Nisam to uspeo da učinim, jer su mi neprestano smetali. Pre svega Kijev, ali i ovde na lokalu - rekao je Sakašvili. 

On je precizirao da upravo zbog toga namerava da uloži maksimum napora za korenitu promenu centralnih organa vlasti, a da se potom vrati u Odesu i da počne da sprovodi lokalne reforme. 

- Dopada mi se sve u ovom gradu, osim grupice bandita koji su sve ovde upropastili. Obavezno ćemo ih skloniti - rekao je Sakašvili i pozvao svoje pristalice da se okupe u Kijevu 17. oktobra i da zatraže da predsednik Ukrajine Petro Porošenko bude opozvan, kao i da budu sprovedene neodložne reforme. 

Po završetku mitinga učesnici skupa su otpevali himnu Ukrajine. 

Ranije je saopšteno da su se u Odesi, uoči dolaska Sakašvilija, potukli njegove pristalice i protivnici, a razdvojila ih je policija.

Sakašvili, kome je oduzeto ukrajinsko državljanstvo, 10. septembra je prešao ukrajinsko-poljsku granicu, a protiv njega je pokrenut krivični postupak na osnovu pet zakonskih članova. Sakašvili je izjavio da prilikom prelaska granice nije narušio zakon i da namerava da brani pred sudom svoje ukrajinsko državljanstvo. 

Sakašvilijev advokat je zatražio od migracione službe Ukrajine da proglasi političara licem kojem je potrebna dodatna zaštita države, kako ne bi bilo dozvoljeno njegovo izručenje Gruziji. 

Tamo se protiv bivšeg predsednika vodi nekoliko istraga, među kojima je i istraga o trošenju državnog novca i prisvajanja televizijske kompanije "Imedi". Sakašviliju preti do deset godina zatvora. 

POVEZANE VESTI

Subota 30.09.2017. 21:13
Pa tamo u Gruziji ai napravio treće svetsko čudo sad je na redu četvrto i to u Ukrajini.A Odesa,pa u njoj izgleda da može da vlada svaka bl,esa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online