Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.09.2017.
00:44
N. Popović - Vesti A

"Vesti" u Nemačkoj sa predsednikom Saveza srpskih udruženja: Najavio sam odlazak!

Mićo Ćetković, predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke (SSUN) reagovao je na izveštaj "Vesti" sa skupa koji je u subotu održan u Rideshajmu na kojem su predstavnici desetak klubova iz Nemačke (četiri su članovi SSUN) na marginama folklornog seminara, sa Milanom Čobanovim iz Berlina, predsednikom Centralnog saveta Srba Nemačke, razgovarali o budućnosti SSUN i modelima saradnje sa CSSN.

Vesti
Nema potrebe da me smenjuju: Mićo Ćetković

- U dilemi sam šta je taj skup u Rideshajmu zaista bio - seminar za umetničke rukovodioce folklornih društava, kako je zvanično nazvan ili neko "mirovno veće" koje se bavilo međuljudskim odnosima unutar Saveza kojem sam još na čelu - kaže Ćetković za "Vesti".

Istine radi, o čemu se u Rideshajmu tačno razgovaralo, ostalo je skriveno od očiju javnosti, jer "Vestima", kako smo objavili, nije bilo dozvoljno za prisustvuju tom, za medije zatvorenom sastanku.

Pojašnjenje o Tini Kvintero

Povodom sastanka u Rideshajmu "Vestima" se obratio i Miodrag Stojković iz Bad Homburga, predsednik Centralnog saveta Srba pokrajine Hesen, koji je želeo da pojasni da Tina Kvintero Marone iz Vizbadena nije članica Centralnog saveta Srba Hesena.
- Ona samo živi u Hesenu, a naš Savet ne neguje nikakvu saradnju sa Centralnim savetom Srba Nemačke kojeg ona ovde predstavlja - naglasio je Stojković.

- Mene ne treba niko da smenjuje, niti zbog toga treba da se organizuju posebni sastanci. Još pre otprilike četiri meseca sam na sednici SSUN u prostorijama KUD-a Dunav u Hohajmu, kod Vizbadena, obelodanio nameru da se povučem sa mesta predsednika Saveza i najavio da ću tim povodom u septembru organizovati vanrednu skupštinu na kojoj će se birati novo rukovodstvo - kaže Mićo Ćetković.

On dodaje da je ta njegova izjava tada uneta u zvanični zapisnik skupa.

- Voleo bih i da prokomentarišem reči Dragana Ivaškovića, predsednika KUD-a Srbija - Dortmund, kandidata za funkciju predsednika SSUN, "da su na čelu naše organizacije potrebni novi i mladi ljudi". Sa tim sam potpuno saglasan, ali mi nije jasno kako se moj prijatelj Ivašković ubraja među te "nove i mlade snage" kad i on sam već 15 godina obavlja razne funkcije u

Predsedništvu Saveza - pita se Ćetković i ističe da mesta zaista treba prepustiti mlađima "a mi stariji da budemo tu da pomognemo ako zatreba".

Za komentar se javio i Danilo Đokić (40), potpredsednik Srpskog centra Štutgart, koji će naredne subote, na Skupštini SSUN-a, zakazanoj za 17.00, u prostorijama Srpskog kulturnog centra Ofenbah, takođe biti kandidat za čelnika ove krovne organizacije Srba u Nemačkoj.

R. Patković
Danilo Đokić

- Čitao sam u "Vestima" izveštaj iz Rideshajma i iskreno ne mogu da se načudim da se na sastancima Centralnog saveta Srba Nemačke priča o našem Savezu i problemima koje imamo. Valjda bi to trebalo da bude tema naše, a ne neke druge krovne organizacije Srba u ovoj državi.

U seminaru za umetničke rukovodioce ne vidim ništa sporno, ali je taj sastanak iza zatvorenih vrata sa nekim od članova našeg Saveza u najmanju ruku bio kontroverzan - kaže za "Vesti" Danilo Đokić i ističe da će u subotu svoj plan o budućnosti SSUN izneti na vanrednoj skupštini SSUN-a, a taj dokument biće pre sastanka i u pismenoj formi podeljen svim članovima Saveza, odnosno njihovim predstavnicima.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online