Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.09.2017.
18:51
B. B. - Vesti A

Stravičan zločin: Hrvat ubio sina i dvoje prijatelja

Stanovnici idiličnog mesta Filingendorf u okrugu Rotvajl u Baden-Virtembergu u šoku su zbog zločina koji se dogodio u četvrtak uveče i u kojem su ubijeni 34-godišnji muškarac, 29-godišnja žena i šestogodišnji dečak! Krvavi pir pomahnitalog ubice preživela je samo majka ubijenog šestogodišnjaka koja se spasla bekstvom, pišu nemački mediji.

Reuters
Nemačka policija (Foto: Arhiva)

Osumnjičeni za trostruko ubistvo je Dražen Dakić (40), koji ima hrvatsko poreklo i koji je otac ubijenog šestogodišnjaka, a nemački mediji navode i da su ubijeni 34-godišnjak i 29-godišnja žena takođe poznavali ubicu. Osumnjičeni Dakić je posle masakra pobegao i njegovo bekstvo je trajalo do zaključenja ovog izdanja "Vesti", a osim u kući, pucnjava se, prema pisanju nemačkih medija, čula i u obližnjoj šumi.

Nemački mediji pišu da je policija u međuvremenu organizovala sveobuhvatnu poteru za Draženom Dakićem.

Apel građanima

Nemačka policija je apelovala na građane da jave svaku informaciju koja bi mogla da dovede do hapšenja osumnjičenog. Za korisne informacije je stanica u Tutlingenu stavila na raspolaganje telefon 07461/941-117, a kriminalistička služba Rotvajl telefon 0741/477-107.

- U tu poteru uključeno je više od 50 specijalaca u opremi za zaštitu od terora, a angažovani su i helikopter, kao i specijalno dresirani psi tragači. Policija je, takođe, na auto-putu 81 kontrolisala automobile, jer se pretpostavlja da ubica beži u zelenom seatu ibici koji ima oznaku KN, iako nije isključena ni mogućnost da se i dalje krije u blizini mesta zločina - preneli su nemački mediji reči sagovornika iz istrage.

Policija je u prvim trenucima upozorila meštane da ne izlaze iz svojih domova, a kasnije je najavila da će u mestu od 3.500 ljudi povećati broj čuvara reda. Kasnije je policija umirila stanovnike saopštenjem u kojem se navodi da nema razloga da građani odustanu od svojih ranije planiranih svakodnevnih obaveza, kao što su odlasci u školu, kupovinu i slično.

Opis osumnjičenog

- visok 177 santimetara

- kratka, tamna kosa

- smeđe oči

- u momentu bekstva na sebi je imao crnu, dužu jaknu

Detalji masakra do zaključenja ovog broja "Vesti" nisu saopšteni, ali se zna da su 34-godišnji muškarac i šestogodišnji dečak od zadobijenih povreda izdahnuli na licu mesta, dok je 29-godišnja žena podlegla povredama tokom ukazivanja medicinske pomoći.

Policija zasad nije saopštila ni identitet dvoje odraslih žrtava i u kakvom su odnosu bili sa osumnjičenim muškarcem hrvatskog porekla, ali je moguće da su mu bili prijatelji koji su došli u posetu. Sumnja se, takođe, da motiv ovog jezivog zločina leži u narušenim porodičnim odnosima, ali to tek treba da se utvrdi daljom istragom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online