Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
18:55
N. POPOVIĆ A

Radnik iz Srbije povređen na gradilištu u Frankfurtu: Pao sa skele i polomio kičmu

Jedva da je desetak dana prošlo od tragedije kada je u Frankfurtu od posledica pada za skele na gradilištu preminuo Dženis Bajramović (25), rodom iz Novog Pazara u Srbiji, o čemu su "Vesti" opširno izvestile, a u metropoli na Majni desila se nova nesreća.

facebook.com
Intezivna nega: Kurtović u bolnici

I ovaj put teške povrede zadobio je građevinac poreklom iz Srbije, tačnije iz Sandžaka, a da stvar bude gora, kako "Vesti" nezvanično saznaju, obojica su radila kod istog gazde, izvesnog F. H. (puni podaci poznati redakciji "Vesti") koji je, takođe, poreklom iz Sandžaka i koji u svojoj firmi zapošljava mahom svoje zemljake.

Do službene zabeleške o okolnostima ove najnovije nesreće nije moglo da se dođe, ali "Vesti" saznaju da je radnik pao sa skele i zadobio teške povrede kičme i grudnog koša.

facebook.com
Na aparatima: Mirnes Kurtović

Tragedija krajem avgusta

Krajem avgusta Novopazarac Dženis Bajramović, student Državnog univerziteta u tom gradu koji je radio na gradilištu u Frankfurtu, izgubio je ravnotežu i pao sa skele, zadobivši tom prilikom teške povrede glave. Odmah je prebačen na Neurološko odeljenje Univerzitetske klinike, gde je operisan, ali zbog teških povreda mozga upao je u duboku komu, doživeo kliničku smrt i lekari nisu mogli da ga spasu.

Nezvanično se saznaje da je reč o Mersinu Kurtoviću (28), mladiću rodom iz sela Dolići na pešterskoj visoravni, koji je stigao na rad u Frankfurt pre otprilike godinu dana. Mirnes u rodnom selu ima roditelje i nije oženjen.

Nakon pada sa skele, povređeni radnik hitno je prebačen na odeljenje ortopedije Univerzitetske klinike u Frankfurtu gde se lekari bore za njegov život. Prema informacijama koje su procurile sa klinike, povrede kičme nisu tako teške kako se u prvi mah mislilo i mada mu je telo trenutno potpuno imobilizovano, ima dobre šanse da posle oporavka ponovo stane na noge.

Lekare u ovom trenutku najviše brinu povrede grudnog koša i pluća, pa je stavljen u stanje veštačke kome i priključen na aparat za veštačko disanje bi mu se pluća "odmorila".

Zemljaci povređenog radnika, s kojima smo ovim povodom razgovarali, a koji su želeli da ostanu anonimni jer se plaše problema, ogorčeni su na poslodavce koji, kako kažu, "u trci za zaradom i profitom ne vode nimalo računa o radnicima".

- Posao i dobiju zato što Nemcima ponude najnižu cenu i najkraći rok za završetak posla, a onda nas teraju da radimo do iznemoglosti da bi ispoštovali rokove. Zato nije čudo da se ovakve nesreće događaju, a događaće se i ubuduće - konstatuje ogorčeno anonimni izvor "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online