Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.09.2017.
13:00
Vesti A

Zločin u noćnom klubu "Splašis": Zlatan i Tevi ponovo osuđeni

Zlatan Popović i Tevi Koloamatangi proglašeni su po drugi put krivim za naručeno ubistvo u noćnom klubu Splašis u Vulongongu, nekoliko dana pre godišnjice hladnokrvne likvidacije.

printscreen
Ubica beži iz kluba

Njih dvojica, zajedno sa optuženima Daliborom Bubanjom i Džejsonom Hristovskim, već su proglašeni krivim za ubistvo Dragana Šekuljice, septembra 2007. Vrhovni sud NSNj
u maju 2014. osudio je svu četvoricu na duge zatvorske kazne.

Međutim, Apelacioni sud je 18 meseci kasnije poništio četiri presude. Bubanja i Hristovski oslobođeni su u potpunosti optužbe za ubistvo, dok su Popović i Koloamatangi dobili pravo na ponovljeno suđenje, koje je u Sidneju počelo prošlog meseca.

Na kraju, ove nedelje, porota je izašla sa zaključkom o krivici njih obojice, tri dana pre desete godišnjice smrti Šekuljice.

Ozbiljna kazna

Sudija je kazao da Koloamatangijeve izglede za rehabilitaciju ocenjije - nulom.
- Priroda naručenog ubistva je takva da traži ozbiljnu kaznu - rekao je on.

Tužba protiv njih dvojice bila je usmerena na navodni razlaz između familija Šekuljica i Bubanja pre nego što je došlo do ubistva. Kruna je teretila Popovića da je odgovoran za organizovanje zločina, koji je počinjen u popularnom noćnom klubu.

Tužioci su rekli da je Popović iznajmio Koloamatangija, profesionalnog ubicu, da izvede likvidaciju. Sudu je rečeno da je Šekuljica, otac dvoje dece, pogođen kada je u tri ujutro izlazio iz noćnog kluba da bi ušao u taksi koji je čekao s druge strane ulice. Ranjen, utrčao je nazad u klub i pao blizu šanka.

Koloamatangi je jurio za njim i ispalio još hitaca, od kojih jedan u potiljak iz neposredne blizine. U incidentu, u ruku je ranjen i radnik obezbeđenja, ali je on preživeo.

Sve do 2012. niko nije uhapšen.

Kada je sudija Robert Helme 2014. izricao presudu pomenutoj dvojici, kazao je da je na sudu rečeno da je Popović, kad je počeo da priprema napad na Šekuljicu, već bio na prevremenoj slobodi, posle zatvorske kazne zbog ubistva bez predumišljaja 1999. u ulici Keira takođe u Vulongongu. Tada je osuđen da je pucao u Vedrana Ravnjaka, ranivši usputne prolaznike.

Sudija je rekao i da se Popović naoružao oružjem iz 1999. i "pripremio za nasilno i nezakonito pomaganje sebi". U vezi sa Koloamatangijem, sudija Helme naveo je njegovu nasilnu prošlost, uključujući pokušaj ubistva policajca, nakon osujećene oružane pljačke 2009.
Obojica ostaju u zatvoru i idućeg meseca ih čeka sudski pretres uoči izricanja kazne. Iza rešetaka su već proveli pet godina.

Oproštaj u Daptu

Dragan Šekuljica sahranjen je 18. septembra 2007, posle opela u prepunoj crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Daptu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online