Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.08.2017.
11:48
Vestionline, b92.net A

"Kako sam svetu saopštila vest o Dajaninoj smrti..."

U čast dvadesetogodišnjice smrti princeze Dajane, voditeljka televizije SkyNews Kej Burlej priseća se kako je saopštila svetu strašne vesti iz Pariza. Deo njene ispovesti vam prenosimo u celosti.

EPA/Andy Rain
Bila je omiljena svetska princeza: Lejdi Dajana

"Posao voditelja vesti podrazumeva i pozive u toku noći i iznenadna putovanja na drugi kraj sveta. Bilo je 3.30 ujutru i urednik vesti je bio na vezi. Dogodila se nesreća u Parizu. 

Dodi Al Fajed je bio mrtav, a princeza Dajana koja je takođe bila u kolima, povredila je nogu, ali je bila OK. Dok sam se kratko tuširala, razmišljala sam o svemu što sam znala o paru. 

Zašto su bili u Parizu? Gde su bili njeni sinovi? 

Te 1997. godine su bili rani počeci interneta, pa su novine i televizija i dalje bili glavno sredstvo informisanja, ali sada nije bilo vremena za to. Zgrabila sam jaknu, uskočila u auto i krenula u studio. 

TV kompanije širom sveta već imaju spremne biografije za najpoznatije ličnosti na svetu, uključujući i članove kraljevske porodice, ali tako nešto nije postojalo za Dajanu. 

Kompjuteri u redakciji umalo nisu eksplodirali od informacija koje su stizale. Sećam se mirnog profesionalizma dok su do nas stizale informacije o Dajaninoj sudbini. Morali smo stoprocentno da budemo sigurni i da ih proveravamo jer se radi o najpoznatijoj ženi na svetu. 

Zatim smo videli barijere ispred bolnice u kojoj je bila lečena. Nekoliko trenutaka kasnije, jedan izvor nam je javio da je letelica Sekretara za spoljne poslove Robina Kuka zadržana na aerodromu u Manili na Filipinima - bilo nam je jasno. 

Dok su me šminkali, cela redakcija je stajala pored mene i konstantno čitala nove informacije o nesreći. Kada sam ušla u studio, malo pre pet ujutru, izvršni producent mi je tiho rekao: "Pogledaj priču koju je objavio Press Association". Počela sam da čitam, a tišina je bila toliko glasna. 


'Upravo smo primili vest od sekretara Robina Kuka da je Dajana ubijena u saobraćajnoj nesreći u Parizu', pisalo je. 

Šest sati programa i najteže vesti koje sam ikada morala da predstavim svetu. Na kraju prenosa pustili smo odgovarajuću muziku da prati video-priloge. Predložila sam kasetu koju sam slušala u kolima tog jutra. 

'Neke od reči pesama možda nisu bile prikladne za taj trenutak na televiziji, ali su za mene bile slika Dajane', rekla sam svom timu. 

U pitanju je bila pesma 'Candle in the Wind' Eltona Džona", navodi u svojoj ispovesti čuvena britanska voditeljka Kej Burlej. 

Pogledajte kako je izgledao trenutak kada je saopštila vest da je princeza Dajana ubijena:

 

Објава коју дели Sky News (@skynews) дана 30. Авг 2017. у 11:27 PDT

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online