Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.08.2017.
19:11
B. Đ. - E. V. - Vesti A

Poslednja poruka veslača pred nestanak: Majko, jako te volim

Martin Mačković (22) nestao 12. avgusta u Berlinu, a porodici juče javljeno da se nalazi u Kenigsluteru, ali bez ikakvih detalja.

youtube.com
Martin Mačković bezbedan u Nemačkoj

Marta Mačković, Martinova majka, ni u najtežim trenucima nije gubila nadu da će potraga za Martinom imati srećan ishod.

- Stupili smo u kontakt sa ambasadama Srbije i Mađarske u Berlinu i u nedelju prijavili Martinov nestanak. Iz ambasada su otišli u policiju i dali im informacije koje su tražili, a iz mađarske ambasade su nam predložili da stupimo u kontakt sa srpskom policijom kako bi oni kontaktirali nemačke kolege i raspisali Interpolovu žutu poternicu za nestalim osobama - kaže Marta za "Vesti".

Ona dodaje i da se sa sinom poslednji put čula u petak.

- Dopisivali smo se preko Fejsbuka i sve je izgledalo normalno. U subotu ujutru sam našla njegovu poruku: "Majko, jako te volim."

Ušla sam na njegov profil i tada videla da su pobrisane slike, prijatelji. Njegovi drugari kažu i da je razbio mobilni telefon, ali možda i nije, možda ga je izgubio, baš kao prošle godine kada je izgubio dva mobilna, jedan u Londonu, a drugi u Roterdamu.

On je odličan veslač, studira već tri godine u Americi. Bio je sa prijateljima tri dana prvo u Amsterdamu, gde se video sa mlađim bratom Tonijem koji tokom leta radi u Holandiji.

Potom su otišli u Berlin gde je trebalo da ostanu tri dana, da bi u subotu, po ranijem planu, otišli za Budimpeštu kako bi do utorka došli u Suboticu, jer već u petak treba da ide za Ameriku - kazala je Marta za "Vesti".

Da podsetimo, trodnevna drama reprezentativca Srbije u veslanju Martina Mačkovića (22) iz Subotice dobila je juče srećan kraj.

Martin je nestao 12. avgusta u Berlinu, nakon što je ugasio Fejsubk profil i razbio svoj mobilni telefon, zbog čega porodica nije uspela da stupi u kontakt s njim.

Suočeni sa činjenicom da ne znaju gde je Martin, njegova sestra Ana je preko društvenih mreža uputila apel svima kojim mogu da pomognu da se jave porodici.

Njen apel i apel Martinovog oca Stevana kao plamen su se proširili mrežama i, srećom, dali pozitivne rezultate, budući da je porodica Mačković juče oko 14 sati iz bolnice u Kenigsluteru dobila telefonski poziv kojim su obavešteni da se Martin nalazi kod njih!

- U ovom trenutku ne znamo ništa više od toga, tek treba ponovo da se čujemo sa bolnicom kako bismo saznali šta se dogodilo. Zasad znamo samo da je u bolnici u Kenigsluteru, ali kako je dospeo tamo ne znamo - potvrdila je, ne krijući olakšanje u glasu, za "Vesti" Martinova majka Marta.

Drama koja je podigla Srbiju na noge svoj poslednji čin imala je juče ujutro kada se na portalima pojavila vest da je Martin u subotu nestao tokom boravka u Berlinu.

"Ovo je moj 22-godišnji brat Martin Mačković. Porodica i prijatelji su od subote izgubili svaki kontakt s njim. Poslednji put je viđen u Berlinu. Visok je dva metra, ima zelene oči, kratku tamnoplavu kosu, a kada su ga poslednji put videli delovao je zbunjeno. Ako bilo ko zna nešto o njegovom kretanju ili ima bilo kakvu relevantnu informaciju o njemu, neka me kontaktira", pisalo je na Fejsbuk profilu Martinove sestre Ane.

U julu uzeo bronzu

Martin Mačković je krajem jula na Svetskom prvenstvu u Plovdivu, u kategoriji seniora do 23 godine, osvojio bronzanu medalju zajedno sa Viktorom Pivačom u dvojcu bez kormilara.
- Za šampionat u Plovdivu pripremali smo se svega 25 dana, a trke u Bugarskoj su nam bile prve zajedničke posle prošlogodišnjeg šampionata u Roterdamu - rekao je tada Martin.

Od prijatelja porodice Mačković "Vesti" su saznale da je Martin, koji poslednje tri godine studira u SAD, sa dvojicom prijatelja, Amerikancem i Poljakom, prošle srede doputovao u Evropu.

Plan je bio da posete prijatelja Vilija Langa u Berlinu, a odatle je trebalo da otputuju dalje u Budimpeštu gde su planirali susret s još jednim kolegom.

- Šta se desilo u Berlinu zasad se još ne zna sa sigurnošću. Uglavnom, prema informacijama kojima raspolaže porodica, Martin je najpre deaktivirao svoj Fejsbuk nalog, a zatim je razbio mobilni telefon, a pre odlaska se nije javio ni prijateljima. Oni su o Martinovom nestanku obavestili nemačku policiju, ali pošto je Martin punoletan policajci su im rekli da moraju da sačekaju protek određenog vremena kako bi krenuli u potragu za njim. Policajci su Martinovim prijateljima savetovali da u međuvremenu pogledaju na železničkim i autobuskim stanicama i po bolnicama. Oni su to i uradili, ali nisu našli Martina. Srećom, juče su se javili iz bolnice u Kenigsluteru, a kako je Martin dospeo tamo tek treba da se utvrdi - rekao je za "Vesti" izvor blizak porodici Mačković.

Veliki talenat

* Martin važi za jednog od najperspektivnijih i najboljih srpskih i evropskih veslača

* dosad učestvovao na četiri svetska prvenstva u kategoriji veslača mlađih od 23 godine

* Sa svakog takmičenja se vratio s medaljom

* U Italiji je 2014. godine osvojio bronzu

* U Bugarskoj 2015. ponovo je uzeo bronzu

* U Roterdamu 2016. okitio se zlatom

* U Bugarskoj je krajem jula osvojio bronzanu medalju

* 4 medalje uzeo je Martin od 2014.

* 3 poslednje godine Martin živi u SAD


 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online