Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.08.2017.
19:01
B. Miličić - Vesti A

Majka: Dženifer nije bila trudna

Posle nestanka Dženifer Vasić (26) u februaru u Austriji i pronalaženja njenog tela 1. aprila u reci In, do danas još nema zvaničnih informacija šta se događalo sa mladom ženom, majkom dvoje dece. Ona je 2. februara misteriozno nestala posle radnog vremena, da bi njeno telo 57 dana kasnije bilo nađeno u reci.

EPA/Clemens Bilan
Još nije rešena misterija oko smrti mlade Srpkinje u Austriji

Istraga je pokazala da je poslednji s njom imao kontakt Dženin svekar koji je dočekao Dženi uveče i odvezao svojim automobilom, ali nakon toga je sve obavijeno velom misterije. Malo je toga jasno u celoj drami i u vezi sa povodom i uzrokom Dženine smrti, a osumnjičeni svekar je u toku dosadašnje istrage dvaput privođen i puštan, da bi posle trećeg privođenja bio zadržan u pritvoru.

Obdukcija tela obavljena je više puta u dve specijalizovane austrijske ustanove, ali još nema tačnih i zvaničnih informacija. Poslednje kazuju da je Dženi, malo pre smrti, obavila abortus.

Borićemo se za njenu decu

- Iako smo učinili sve da dobijemo starateljstvo nad dvojicom Dženinih sinova, to nam nije pošlo za rukom jer je, očigledno, Dženina svekrva bila mnogo veštija. Ona je uspela dobiti starateljstvo nad unucima, a jedan od razloga je, navodno, što njen sin u ovoj situaciji nije sposoban da brine o deci. Dženina braća i ja ne odustajemo od borbe za pravo starateljstva nad Dženinim sinovima i tražićemo obnovu celog procesa. Već smo o tome razgovarali s advokatom. Želimo da brinemo o njenoj deci i da oni odrastaju u krugu porodice svoje majke - kaže Verica.

Verica Obradović, Dženina majka koja živi u Minhenu, potvrdila je za "Vesti" da je čula za tu informaciju.

- Do nas je došlo toliko mnogo različitih priča sa svih strana da ja, prosto, više ne mogu da razlučim šta je istina, a šta laž. Sve to predugo traje i za porodicu je veoma bolno. Sa Dženi sam imala veoma dobar kontakt sve do kraja njenog života. Ona mi nijednom rečju nije pomenula trudnoću ili abortus. Ne verujem da je njen svekar imao bilo kakve veze s tim, iako je ona u poslednje vreme govorila da bi se rado preselila u Minhen da živi. Njena braća, ostala rodbina i ja rekli smo joj da smo uz nju i da ćemo joj pomoći oko dece i podržati je ako to odluči. Međutim, ona nije definitivno rešila da se preseli iz Austrije u Nemačku jer nije mogla da ostavi decu, a, iskreno, mislim da joj je i muž bio na srcu, iako je govorila da ju je varao. Kao da se nadala da će ipak biti bolje i da će sa decom i suprugom nastaviti život tamo. Svesna je ona bila šta znači da deca odrastaju bez jednog roditelja, jer ona je bila maloletna kada joj je umro otac - kazala je za "Vesti" Dženina majka Verica Obradović.

Nije se žalila

Reporter "Vesti" je, da podsetimo, posetio porodicu Obradoviću u Minhenu i početkom aprila nakon saznanja da je u reci In nađeno Dženino telo. Tada je Dženin brat Lazar rekao da je sa sestrom dogovorao odlazak na skijanje, što je trebalo da se desi 4. februara, dva dana posle njenog nestanka. To je, kako su tada rekli, bila potvrda da je u njenom život do tog kobnog 2. februara sve bilo normalno.

- Nijednom rečju moja sestra nije odavala utisak nekoga ko ima bilo kakvih problema. Sa majkom se čula sat pre izlaska s posla te večeri kada joj se gubi svaki trag. Ništa nije nagoveštavalo da bi morali da menjamo plan za skijanje. Dženi je s majkom imala dobar odnos i sigurno bi joj se javila da se desilo bila šta nepredviđeno - rekao je tada Lazar.

Rođaci o Dženi govore kao o veoma zreloj osobi koja je bila sposobna da se snađe u svakoj situaciji i koja je znala da proceni stvari i izabere najbolje rešenje. Zbog toga nikako ne mogu da prihvate da bi se ona eventualno ubila skokom u ledenu reku In.

Govoreći ranije o Dženinoj deci, majka Verica i Dženina braća Lazar, Dejan i Milorad rekli su da žele da Dženini sinovi Fernando i Romeo odrastaju u okruženju onih koji ih vole i odakle je njihova pokojna majka, a ne kod ljudi su "Dženi maltretirali i beskrupulozno usmrtili". Tada su rekli i da im je želja da istina i pravda u slučaju Dženine smrti ugledaju svetlo dana.

Posle svega što su preživeli nadaju se da će konačno sahraniti Dženi kako dolikuje i prekinuti agoniju koja traje veoma dugo i kojoj kao da se ne vidi kraj.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online