Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.08.2017.
11:24
Vestionline, Blic rs A

Ucenjena glava "Igora Srbina": Porodica žrtve traži ubicu "živog ili mrtvog"

„Nagradu“ od 50.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja Norberta Fehera, ili 25.000 ukoliko se pronađe njegovo telo ponudili su porodica i prijatelji jedne od njegovih žrtava u Italiji.

youtube.com/Ultime Notizie
Na poternici: Traži se - živ ili mrtav

Najbliži ubijenog barmena Davida Fabrija, kog je ubica Feher (alijas Igor Vaclavić, ili „Igor Srbin“, kako su ga prozvali italijanski mediji) usmrtio u aprilu ove godine u okolini Bolonje obećanu sumu novca vide kao pomoć italijanskim organima reda, koji za Feherom tragaju već više od četiri meseca.

Dosije iz Srbije

Italijanskoj policiji je tokom potrage za Feherom jedno vreme pomagala i policija iz Srbije. Kako su u maju ove godine preneli italijanski mediji, dobro obavešteni izvori iz Beograda rekli su da je Norbert Feher, ubica tražen u Italiji, rođen 1981. godine u Subotici, i ima 36 godina. Istakli su i da je iza njega niz zločina, desetine krađa i slučaj seksualnog zlostavljanja iz 2000. godine u rodnom gradu.

Udovica ubijenog Fabrija je uz pomoć prijatelja i članova porodice još krajem jula raspisala „konkurs“ za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja ozloglašenog ubice. Kako je medijima objasnio njen advokat, radi se o praksi koja je priznata italijanskim zakonom iz 1940. godine, a počiva na „obećanju“ da će suma od 50.000 (odnosno 25.000 evra u slučaju da Feher bude pronađen mrtav) biti isplaćena donosiocu ključne informacije za njegovo pronalaženje. Nagrada važi za informacije donete od 22. jula do 22. oktobra, a nakon tog datuma će odlučiti da li će nagrada i dalje važiti.

Ucanjena glava „Igora Srbina“ je međutim izazvala i kritike italijanske stručne javnosti. Bolonjski pravnici ovaj potez smatraju „protivnim pravnoj državi“.

„Igor Srbin“ tražen je zbog ubistva Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji, kog je usmrtio tokom pljačke 1. aprila, kao i čuvara šume Valerija Verija kog je ubio sedam dana kasnije, kada je policijska potera za njim već počela. Za njim je raspisana internacionalna poternica zbog ova dva ubistva i ranjavanje policajca Marka Rađija.

Potraga za Norbertom Feherom sada već ulazi u peti mesec. Tokom prvih nedelja potere verovalo se da se ubica krije u šumama u okolini Bolonje, međutim, nakon više od mesec dana italijanskim istražiteljima postalo je jasno da se najverovatnije tu više ne nalazi.

Tokom potrage za Feherom mediji sa Apeninskog poluostrva došli su i u Suboticu, gde begunac ima porodicu. Njegova porodica je, međutim, bila istrajna u odbrani zločinca, tvrdeći da najtraženiji begunac u Italiji nije kriv za zločine koji mu se pripisuju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online