Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.07.2017.
22:31
Vestionline A

Uhapšen Srbin osumnjičen za jezivo ubistvo u Nemačkoj

Srbin Slobodan P. (34) osumnjičen je da je 19. juna u nemačkoj oblasti Lindau ubio svoju komšinicu Štefi S. (22), nakon nedelja potrage uhapšen je na aerodromu u Memingenu i određen mu je pritvor.

Reuters
Posle mesec dana skrivanja u Beogradu, odlučio da se preda

Kako piše nemačka štampa Slobodan P. se mesec dana skrivao u Beogradu, ali je početkom jula ipak odlučio da se preda nemačkim vlastima.

Štefi je 19. juna pronađena mrtva u kupatilu u svom stanu. Iako se prvo mislilo da je izvršila samoubistvo, ali obdukcija je ipak pokazala da je reč o ubistvu, a postoje izvesne sumnje da je devojka i silovana. Najverovatnije je zadavljena - pišu nemački mediji i dodaju da je istraga još u toku.

Zločin je otkriven kada se Štefi, nakon pauze za ručak, nije pojavila nazad na poslu u advokatskoj kancelariji u kojoj je radila.

Zaposleni su alarmirali njenog momka, koji je otišao do stana Štefi S., kako bi proverio o čemu se radi, pisali su proteklih mesec dana nemački mediji.

Tamo je, međutim, u kupatilu zatekao stravičnu scenu. Štefi je bila mrtva, zbog čega je on odmah pozvao policiju. Urađena je hitna obdukcija tela, kojom je potvrđeno da je devojka ubijena.

Istovremeno, policija je ispitala njene komšije, a jedan od njih je i ukazao na Slobodana P., kao mogućeg osumnjičenog.

Naime, kako je ovaj svedok izjavio policiji, on je u vreme pauze za ručak video Štefi kako se svađa sa komšijom iz Srbije. Prema njegovim rečima, svađa je bila veoma ozbiljna i oštra.

Svedočenje komšije prvi trag

Svedočenje komšije bio je prvi trag ka usmeravanju istrage, a policija je onda otkrila i da Slobodana nema u stanu, koji je pored Štefinog, i da je najverovatnije pobegao.

Policija je obavila i uviđaj u stanu u kome je živeo Slobodan P., i on je, posle veštačenja, zapečaćen. Isto kao i stan u kome je izvršeno ubistvo.

Kako sada pišu nemački mediji Slobodan je u stanu živeo sa tadašnjom devojkom, a napominju i da su se Štefi i on izgleda takođe ranije zabavljali i živeli u istoj zgradi, kao i da je on imao njen ključ od stana.

Osumnjičeni Srbin je, prema pisanju nemačkih medija, odrastao u Lindau, ali je i od ranije poznat policiji. On je nakon zločina odmah napustio Nemačku i vratio se u Beograd, a nakon što je video da mediji pišu o njemu kao osumnjičenom, odlučio je da se sam preda.

On je sam stupio u vezu sa istražiteljima i ukazao na mogućnost povratka. U dogovoru sa advokatom prošlog četvrtka (20. jula) doputovao je avionom iz Beograda na Aerodrom Memingen, gde ga je policija već čekala i uhapsila. Sledećeg dana izveden je pred istražnog sudiju i sada se nalazi u zatvoru.

U toku je istraga o tačnom sledu događaja 19. juna i motivu zločina. Osumnjičeni se do sada nije izjašnjavao o otpužbama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online