Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.07.2017.
13:38
Vesti A

Prošao kroz crveno, ubio dve majke

Mohamad Hasan (21) priznao je da je kriv za ubistvo dve majke u saobraćajnoj nesreći na severu Melburna, kada je velikom brzinom prošao kroz crveno svetlo. U zoni s limitom od 80 km, on je vozio 140 km na sat, da bi u trenutku udara brzina iznosila 127 km. Automobil je, uz to, bio neregistrovan.

pixabay.com
U teškoj nesreći stradale dve žene (Foto: Ilustracija)

Hasan je u sredu izašao pred Okružni sud Viktorije gde je priznao krivicu po dve optužbe za kažnjivu vožnju pri kojoj je u naselju Atvud, blizu melburnskog aerodroma, 5. juna 2016, izazvao smrt dve najbolje prijateljice - Božice Nikolić (57) i Subhe Deumić (62), tako što je udario u njihovo vozilo.

U sudnici su pet kćeri Božice Nikolić i Subhe Deumić iznele potresna svedočanstva o posledicama ovog događaja po njihove familije. Kćerke Subhe Deumić vozile su se u automobilu iza njih i bile očevici tragedije, a kćerke Božice Nikolić došle na lice mesta nedugo zatim.

Mina Deumić je kazala sudu da je njen život urušen time što je gledala majčinu smrt. Ona sada pati od posttraumatskog stresa, kao i ozbiljnih napada panike i anksioznosti.

- Imam noćne more s tog mesta i od onoga šta se neprekidno događa u mom umu i biće tu do kraja života. Nema reči kojom bih ikada bila u stanju da opišem to osećanje. Kad je moja mama otišla, odnela me je sa sobom. Bez nje se osećamo tako osamljeno. Srce me boli od tog dana koji ne može da se zamisli. I kad se isplačem, iz mojih očiju suze i dalje teku. Bojim se sada života kada je mama otišla.

Čitane su i srceparajuće izjave ostalih kćeri, a njih četiri lično su ih pročitale. Dok su izjave čitane, Hasan se tresao i plakao.

Njegov barister Hejden Ratrej kazao je da Hasan duboko žali. On je svestan da će, kad odsluži neizbežnu zatvorsku kaznu, gotovo sigurno biti deportovan u rodni Liban i ostaviti iza sebe članove familije koji su u Australiju stigli kao izbeglice. Dok se izjašnjavao o krivici, suze su mu tekle i tresao se, i bilo je teško čuti ga kad je zatražio da govori.

Izjava svedoka

Stravičnu nesreću gledali su šokirani očevici i postoje snimci napravljeni kamerom na vetrobranu. Jedan svedok kazao je sudu na ranijem pretresu da mu je Hasan, odmah nakon sudara, kazao: "Ja sam f....d up. Brzo sam vozio".
- Pitao sam: "Koliko brzo?" i on je kazao: "150 do 160 km na sat". Bio je prilično uznemiren - rekao je svedok.
Na Hasanovom automobilu bile su registarske tablice sa kola njegovog ujaka. Kazao je da nije video crveno svetlo jer je staklo bilo zamagljeno.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online