Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.07.2017.
18:43
S. Princip - Vesti A

Novi trag u slučaju Nikolovski

Policija Ilavore (Vulongong) ponovila je javnosti apel za pomoć u vezi s nestankom i mogućim ubistvom Gorana Nikolovskog.

pixabay.com
Šta se dogodilo sa Hondom? (Foto: Ilustracija)

Reč je o misteriji staroj šest godina, a Nikolovski je nestao pošto je izašao iz svoje kuće u Ananderi, u ponedeljak uveče, 31. oktobra 2011.

Njegova honda sivo-srebrne boje nađena je zapaljena na oko polovine Mekvori pasa, sledećeg dana - u subotu, 1. novembra.

Od tada, Nikolovski niti je viđen, niti je koristio bankovni račun. Policija ima razloga da veruje da mu je spremljena zamka u koju je upao. Istragu vode detektivi državne komande za borbu protiv kriminala, uz pomoć kolega s terena Lejka Ilavora i Vulongonga.

Skoro šest godina nakon nestanka, policija je dobila novu informaciju koja ukazuje na to je Nikolovski bio naveden da izađe iz kuće. Sada su se detektivi usmerili na njegove bliske saradnike ili osobe kojima bi verovao kada bi bili s njim.

Detektiv-glavni inspektor Dejvid Lejdlou kaže da bi istražni organi i dalje želeli da razgovaraju sa svakom osobom koja bi mogla da pomogne.

- Zainteresovani smo da razgovaramo sa svakim ko je u noći kada je Nikolovski nestao bili na području blizu njegove kuće u Andanderi. Imajući u vidu da je poslednji put viđen u Noći veštica 2011, verujemo da bi moglo da bude ljudi koji su nešto uočili kad su bili napolju i možda ni ne znaju da znaju nešto.

- Da osvežimo pamćenje. U to vreme, Nikolovski je imao 35 godina, opisan je kao belac, visok oko 175 santimetara, solidno građen, duge smeđe kose, koju je obično vezivao u konjski rep. Poslednji put viđen je kod kuće oko 8.30 uveče, a na sebi je imao svetloplavu majicu, crnu trenerku i crnu bejzbol kapu. Ako je iko bio u to vreme u navedenom području i video nešto sumnjivo, ili se možda može setiti da je video Nikolovskog, molimo ga da kontaktira policiju - poručio je inspektor.

Nestanak Nikolovskog nije izolovan od drugih dešavanja koja takođe zanimaju policiju.

Ako je policija u pravu da je i on ubijen, onda je reč o ukupno tri bezobzirna zločina koja su se u južnom predgrađima Vulongonga dogodila za svega šest meseci - 2011. i 2012.

U svim slučajevima, na meti su bile ličnosti ovdašnjeg kriminalnog podzemlja poreklom sa Balkana.

Nestanak Nikolovskog dogodio se samo mesec dana pošto je njegov bivši saradnik Sašo Ristevski likvidiran naočigled familije u roditeljskoj kući u Lejk Hajtsu.

Kada je grupa muškaraca upala u kuću, Ristevski se suočio s njima.

Policija veruje da su imali nameru da opljačkaju 37-godišnjaka, ali se završilo tako da su ga ubili.
Nikolovski i Ristevski su ranije odslužili zatvorske kazne, pošto su obojica, 2004, uhapšeni sa većom količinom kokaina.

Njihov odnos se pogoršao i bili su u sukobu otkako je Ristevski na njihovom suđenju svedočio protiv Nikolovskog.

Međutim, uprkos spekulacijama u podzemlju o tome zašto je umro Ristevski, policija i dalje ne veruje da je Nikolovski učestvovao u likvidaciji bivšeg saradnika.

Zatim se u aprilu 2012. desilo i treće ubistvo: Darko Jančeski (32) upucan je u bašti ispred svoje kuće u Berkliju.

Sve tri smrti imaju vezu i o ubistvima sve trojice istragu vodi ista policijska jedinica.

Kontakt

Bilo ko sa mogućom informacijom upućen je na telefon Krajm stopersa 1800 333 000 ili vebsajt nsnj.crimestoppers.com.au
, gde takođe može da se javi, uz potpunu zaštitu anonimnosti.
Policija upozorava ljude da informacije o kriminalu ne šalju na njene Fejsbuk ili Tviter stranice.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online