Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.07.2017.
16:28
blic.rs, Vetsionline A

Novi detalji napada u Hurgadi: Napadač student, mete isključivo žene

Juče popodne na plaži poznatog egipatskog letovališta Huragda muškarac naoružan nožem ubio je dve žene, a ranio četiri. Dan nakon napada u javnost su izašli novi detalji o samom napadu i napadaču, kao i žrtvama.

Reuters
Medicinsko osoblje zbrinjava jednu od povređenih žena

Kako navodi Dejli mejl, napadač je prvo ubio dve žene i ranio još dve, a potom otplivao do druge plaže na kojoj je ranio još dve žene. Nemački list "Bild" navodi da je napadač 27-godišnji student koji već ima kriminalni dosije.

Britanski list navodi da je napadač kao mete birao isključivo žene, dok svedoci sa lica mesta kažu da je, pre nego što je krenuo u svoj krvavi pir, vikao da ne želi da napada Egipćane. Napadača je savladalo hotelsko osoblje posle čega su ga zatvorili u kavez.

Motiv napada nije poznat. Nekoliko lokalnih medija prenelo je da je reč o mentalno obolelom čoveku, dok drugi podsećaju da u Egiptu postoje aktivne ćelije Islamske države koji su sličan metod napada već primenjivale u nekoliko napada širom Evrope.

Ministrastvo unutrašnjih poslova Egipta nije se oglašavalo o samom motivu, a u saopštenju u kome je navedno da je napadač uhapšen piše da motiv tek treba da bude utvrđen.

Ko su žrtve?

Dve žene su ubijene, a četvoro je povređeno u napadu, ali mnogo zabune bilo je oko nacionalnosti žrtava.

Prva vest, koju su juče tokom dana preneli gotovo svi svetski portali je da su u napadu ubijene sve Ukrajinke, ali je kasnije tokom večeri utvrđeno da je ipak reč o ženama nemačke nacionalnosti, što su potvrdile i nemačke vlasti.

Još veću zabunu izazvala je nacionalnost povređenih. Prva vest koju su srpski mediji obajvili je da u napadu nema povređenih Srba, pozivajući se na srpsku ambasadu u Kairu. Međutim, ubrzo se pojavila vest da je u napadu povređeno troje srpskih turista i jedna žena iz Poljske.

Većina srpskih medija koji su preneli ovu informaciju pozivali su se na agenciju AP, koja ubrzo je potom ponovo obajavila vest o povređenim tursitima, ali ne navodeći njihovu nacionalost. Tada je Tanjugu i "Blicu" ponovo potvrđeno da u napadu žrtava iz naše zemlje.

Agencija Rojters, pozivajući se na reči Mohameda El-Hamzavija, bezbednosnog zvaničnika oblasti, objavila je da su povređene četiri Čehinje .

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online