Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.07.2017.
09:52
Vestionline, Blic A

Šta se tačno desilo na Zakintosu kada je ubijen američki državljanin?

Šestorica državljana Srbije, Grk i jedan Britanac bosanskog porekla privedeni su zbog sumnje da su nasmrt pretukli američkog turistu Bakarija Hendersona (22) u Laganasu. Svi oni su optuženi za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem, objavili su grčki mediji odluku tužioca.

youtube.com/Euronews
Privođenje osumnjičenih

Tuča koja se završila smrću mladog Amerikanca desila se u noći između četvrtka i petka na grčkom ostrvu Zakintos.

Kako je objavljeno, uhapšeni su N. P. (18) , S. S. (21), M. S. (25), M. I. (18), S. P. (22) i N. J. (22).

Navedeno je da su rodom iz Novog Sada, Obrenovca, Beograda i Žitoradje i da su na letovanje krenuli autobusom iz Novog Sada, preko jedne beogradske turističke agencije.

Za sada, spominju se dve verzije konflikta koji je prethodio tuči sa smrtnim ishodom.

Amerikanac provocirao Srbe

Prema pisanjima grčkih medija, Amerikanac Bakari Henderson, inače diplomac smera za finansije Univerziteta u Arizoni, sa društvom je bio za stolom pored momaka iz Srbije. Svi su popili poneku više, i počela je svađa. Navodno je jedan od mladića iz Hendersonovog društva razbio flašu i stavio je na sto za kojim su sedeli Srbi. Posle te provokacije, momci iz Srbije su ustali i počela je tuča. Henderson je, prema toj verziji, istrčao iz lokala, a za njim je potrčalo "pojačanje" srpske ekipe - Britanac bosanskog porekla A. O. (32) i grčki barmen G. S. (34).

Svi zajedno na ulici su sustigli mladića, nastavili da ga tuku, a onda se okrenuli i ostavili ga bez svesti.

Hitna pomoć je brzo stigla, nesrećnom mladiću su na putu ka bolnici konstatovane teške povrede glave, ali je, uprkos naporima lekara, pri dolasku u bolnicu preminuo.

Fizički nasrnuo na devojku iz Srbije

Prema drugoj verziji koju su reporterima "Blica" ispričali u ovom grčkom baru, konflikt je započeo Henderson kada je spopao devojke iz Srbije koje su bile ispred bara.

- Henderson je prolazio pored bara, vidno pijan. Tada je počeo da dobacuje devojkama koje su stajale ispred. Jedna od njih je rekla "pusti me", nakon čega ju je udario pesnicom u bradu. Tada su reagovali srpski mladići i krenuli za njim - priča očevidac sukoba iz Grčke koji je želeo da ostane anoniman, ali su podaci poznati redakciji.

Henderson je, navodno, krenuo za jednom od devojaka koja je želela da kupi palačinku u blizini.

- Viknula je "pusti me", na šta joj je on besno odbrusio "šta ti meni da te pustim" i pesnicom je udario po licu, isekavši joj bradu - priča izvor "Blica" i dalje u šoku.

Ovo, navodno, Hendersonovo udaranje devojke D. O. (ime poznato redakciji), videli su Srbi i krenuli na Hendersona zajedno sa barmenom lokala G. S. (34) i Britancem bosanskog porekla A. O. (32).

- Krenuli su na njega. Henderson je, iako pijan, uspeo da razbije jednu flašu i njome je zamahnuo ka jednom mladiću iz Srbije i posekao ga po licu. Počeo je da beži ka "Lush baru", udaljenom oko 70 metara. Momci iz Srbije, sa barmenom i obezbeđenjem, sustigli su ga i sapleli. Henderson je pao i glavom udario u ivičnjak - objašnjava naš sagovornik.

Tada su ga, prema rečima ovog očevica, Grk i Bosanac nekoliko puta udarili, nakon čega su se pomerili, a njega je odvezla Hitna pomoć.

Međutim, grčka policija je na osnovu nekoliko video-snimaka iz noćnog kluba, susednih lokala i od gostiju sklopila priču koja se razlikuje od prethodnih verzija.

Kako pišu grčki mediji, ključan je Bakarijev "selfi" s jednom konobaricom, na kojem se vidi da je pijan pokušao da je privuče radi slikanja, ali da ga je ona odgurnula, što je izazvalo intervenciju "izbacivača" kluba, a potom i kavgu gostiju sa Amerikancem i napad na njega.

"Za svega nekoliko sekundi stvar se opasno pogoršala kada se Hendersonovo društvo potuklo sa Srbima, gostima lokala", piše grčki sajt "Newsit.gr" i pominje "jednog 32-godišnjeg Srbina s britanskim pasošem koji je napao Amerikanca" čime je "počelo premlaćivanje, a prijatelji nisu mogli da ga zaštite".

Henderson je istrčao iz lokala, ali nije uspeo da umakne napadačima "koji ga tukli do smrti, udarajući ga i pošto je izgubio svest", prenose mediji.

Na jednom od snimaka se i vidi kako "izbacivač" prilazi društvu Amerikanaca, što se pretvara u oštru svađu, a kada Henderson ustaje i "izgleda kao da udara izbacivača u lice, stvar izmiče kontroli... - izbija teška tuča grupa Amerikanaca i Srba u šta su se uključili izbacivač i barmen".

Potom se na snimcima s drugih kamera vidi kako Amerikanac beži napolje, ali ga "sustižu, hvataju i bukvalno ubijaju udarajući ga", pišu grčki mediji.

Veštak: Amerikanac preminuo od krvarenja u mozgu

Veštak sudske medicine u grčkom gradu Patri je utvrdio da je Henderson umro od krvarenja u mozgu zbog niza udaraca u glavu, i da ima i jednu ranu od razbijene staklene pivske boce, a da je već bio u takvom stanju da nije ni mogao da se brani.

Šta se tačno desilo u baru "Bar kod" utvrdiće istraga koju sprovode grčka policija i tužilaštvo.

Mediji prenose da su odmah uhapšeni 34-godišnji barmen G.S. i 32-godišnji Srbin s britanskim pasošem, "izbacivač" kluba, dok se "šest osoba srpskog porekla", identifikovanih po video-snimcima, mirno predalo policiji iste noći u hotelu u kojem su zajedno boravili.

Prva dvojica negiraju da su imali nameru da ubiju Amerikanca i kažu da su samo hteli da ga izbace i lokala jer je pijan "pravio probleme", a ostala šestorica negiraju svoju odgovornost za ubistvo.

Inače, prema izvorima "Blica", ovaj grčki barmen čest je gost beogradskih klubova, a Britanac koji je učestvovao u tuči je njegov prijatelj odranije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online