Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.06.2017.
19:41
Z. Vicelarević - Vesti A

Srpski diplomata svetskog ranga

U organizaciji protokola Vlade pokrajine Hesen, nedavno je u reprezentativnoj vili Bon, u Frankfurtu na Majni, priređen oproštajni prijem Aleksandri Đorđević, generalnom konzulu Republike Srbije i doajenu diplomatskog kora u Frankfurtu.

Z. Vicelarervić
Aleksandra uspela što niko nije: Diplomate na prijemu

- Specifično je i veoma retko da jedan diplomata bude četiri godine doajen i ostavi tako snažan utisak, kako na nemačke pokrajinske i gradske vlasti, tako i na sve predstavnike stranih država u Frankfurtu. To što je ona postigla, do sada nije uspelo nikome - istakao je u svečanom govoru Diter Baine, šef protokola Folkera Bufijea, predsednika Vlade pokrajine Hesen, za "Vesti" i dodao:

- Vaš generalni konzul Aleksandra Đođević je izvanredna osoba. Ona je diplomata par ekselans i mnogo će nam nedostajati.

Pored Ditera Bainea, pozdravni govor je održao i Bernd Ludvig, počasni konzul Federacije Sant Lučije i vicedoajen diplomatskog kora koji je imao samo reči pohvale za odlazećeg doajena Aleksandru Đođević.

Odziv stranih diplomata prijemu bio je veliki. Brojni karijerni i počasni konzuli su došli kako bi izrazili poštovanje prema diplomati svetskog ranga.

- Moram da kažem da mi je srce na mestu. Veoma sam ponosna što je došla većina od 108 predstavnika diplomatskih predstavništava, koliko ih ima u Frankfurtu, svi osim dvojice, odnosno trojice. Oni su mi se pismeno obratili i izvinili zbog toga što danas neće biti tu. Ovo je takođe priznanje Srbiji. Mnogi su mi rekli da su mojim boravkom ovde i ulogom koju sam imala dobili potpuno drugačiju sliku o Srbiji i da Srbiju sada doživljavaju drugačije. Ovo priznanje ne shvatam da je samo za mene lično, nego i priznanje našoj zemlji koja je stekla bolji ugled u ovom svetu - rekla je Aleksandra Đorđević, generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu i doajen diplomatskog kora u odlasku.

Čovek pre svega

- Gospođu Aleksandru Đorđević poznajem otkad sam došao na mesto generalnog konzula Ruske Federacije u Frankfurtu. Veoma je poštujem kao diplomatu, kao doajena i kao generalnog konzula Srbije, ali pre svega kao čoveka. Želim joj puno zdravlja - rekao je Aleksandar Gulaj, generalni konzul Rusije za Hesen i Baden Virtemberg u Frankfurtu.

Ponosna na ćerke

Aleksandra Đorđević je na prijem stigla sa dvema divnim ćerkama, Jasminom - Minom Štambuk i Katarinom Tadić i u pratnji konzula Branka Radovanovića.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online