Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.06.2017.
00:25
B. Simonović - Vesti A

Uzbuna u Beču: Jurnjava za vođom kavačkog klana

Kotoranin Slobodan Kašćelan (51), označen kao organizator i vođa kavačkog kriminalnog klana iz Kotora, i dalje se, po pouzdanim podacima policije, krije negde u Beču pošto je krajem maja ove godine iz Italije ušao u Austriju zahvaljujući lažnim pasošima koje poseduje.

EPA/Erwin Scheriau
Policija pod uzbunom: Obračuni Crnogoraca možda i po Beču

Ovu informaciju je juče potvrdila i policija u Podgorici, koja je u stalnom kontaktu sa kolegama iz Austrije gde je Kašćelan proglašen za "zloglasnog šefa mafije" i potraga za njim podignuta na najviši stepen prioriteta.

Kako smo već javili, Kašćelan je uspeo da umakne policiji pre racije koju je učinila u jednom stanu u centru Beča, ali je policija, izgleda, našla dovoljno ubedljivih dokaza da se on tu zaista krio, odnosno da se nesumnjivo nalazi u austrijskoj prestonici. Pored ostalog, policija izgleda raspolaže i preciznim podacima koje pasoše koristi Kašćelan i na čije ime oni glase tako da sa njima neće moći neopaženo da umakne iz Austrije.

I dok austrijska policija traga za Kašćelanom po bečkim budžacima, specijalno državno tužilaštvo u Podgorici je podiglo optužnicu protiv Kašćelana i još 14 pripadnika njegove kriminalne grupe. U optužnici piše da su Kašćelan i njegova desna ruka Igor Božović pre sedam godina, krajem maja, organizovali kriminalnu grupu koja se potom bavila zelenašenjem, švercom i prodajom droge, pranjem novca, davanjem mita, nedozvoljenim držanjem oružja i teškim delima protiv opšte sigurnosti.

Kašćelan je, istina, u više navrata demantovao te optužbe i tvrdio da nema veze ni sa kakvim kriminalnim klanovima, odnosno da je žrtva medijske satanizacije. U tužilaštvu, međutim, ne žele da komentarišu Kašćelanove tvrdnje već postavljaju kontrapitanje: Ako je nevin, zašto se tako dugo i uporno krije i pri tom čini nova krivična dela?

Ranjavanje u sačekuši

Slobodan Kašćelan i njegov telohranitelj Vladan Vučković (40) prošle godine su u Novom Sadu, u ulici Vase Stajića, preživeli kišu metaka koju su na njih, dok su se kretali u audiju 8 i pokušavali da umaknu, dvojica za sada nepoznatih atentatora sa motora u pokretu ispalili iz automatskih pušaka. Kašćelan je zadobio prostrelnu ranu pored samog srca, ali je ipak preživeo, baš kao i njegov pratilac koji je ranjen sa dva metka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online