Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.05.2017.
18:01
Z. Mirković - Vesti A

Dženin svekar već treći put iza brave

Smrt Dženifer Vasić (26), koja je nestala u 2. februara i čije telo je nađeno 1. aprila u reci In kod Kirhbila, još nije rasvetljena, a njen svekar Goran R. (42) je već treći put uhapšen zbog sumnje da je ubio Dženifer, majku dvoje dece.

commons.wikimedia.org/Der Polizist
Policija intezivno traga za ubicom

On je pritvoren prošlog vikenda, a austrijski mediji pišu da je Goran poslednji video Dženifer živu, te da ju je kobne večeri sačekao da završi posao.

Nakon što je telo 26-godišnje Dženifer nađeno u reci In, Goran je drugi put bio smešten u istražni pritvor, ali budući da obdukcija nije mogla dati precizan odgovor o uzrocima smrti, on je pušten na slobodu. Tužilaštvo je potom naložilo detaljniju obdukciju, pa je Dženino telo prebačeno u Grac i očekuje se da će rezultati druge obdukcije biti poznati za dve nedelje.
Viši sud je sada procenio da postoji osnovana sumnja da je svekar počinio zločin nad Dženifer i dalo pravo na žalbu tužilaštva protiv odluke dežurnog sudije da pusti Gorana na slobodu. Policija veruje da je Dženifer gurnuta u reku ili da je udavljena.

Dženifer Vasić je, kako su i "Vesti" pisale, nađeno u subotu, 1. aprila, kad je jedan od zaposlenih na hidroelektrani kompanije Tivag, prilikom radova kod Kirhbihla, video u reci kako pluta telo. O tome je odmah obavestio policiju koja je iz vode izvadila ženski leš, a tužilaštvo u Inzbruku naložilo je obdukciju.

- Odeća na telu nađene žene odgovara onoj koju je na dan nestanka na sebi imala Dženifer, pa postoji velika verovatnoća da je reč upravo o njoj - preneli su tada austrijski mediji reči portparola Tužilaštva.

DNK analiza je ubrzo pokazala da je zaista reč o Dženifer Vasić, a posle pronalaska tela policija je drugi put privela Dženinog Gorana R. On je prethodno već proveo dve nedelje u istražnom pritvoru, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Dženifer je majka dvoje dece, a nestala je 2. februara posle radnog vremena. Radila je za farmaceutsko preduzeće Sandoz u mestu Šaftenau, a poslednji put je viđena 2. februara oko 19 sati. Ona je nameravala da se vrati kući sinovima od dve i četiri godine, ali do stana u Verglu nikada nije stigla. Dženina porodica, koja živi u Nemačkoj, iznela je posle njenog nestanka tvrdnje da je ona ubijena, navodeći da je u braku bila izložena nasilju i da je nameravala da se raziđe od supruga.

Brat: Mislila je da je suprug vara

Policija je na početku istrage pomislila da je Dženifer možda otputovala u Srbiju kod rođaka, ali je brzo isključena mogućnost da je dobrovoljno napustila porodični dom. To je potvrdio i Dženin brat koji živi u Nemačkoj.

- Dogovarali smo se da se vidimo 4. februara, odnosno dva dana posle njenog nestanka. Trebalo je zajedno da idemo na skijanje. Ona nikada sa mnom ne bi dogovorila tako nešto da je planirala da napusti dom i negde pobegne - rekao je tada Dženiferin brat austrijskim istražiteljima.

Hronologija nestanka

* 2. februara poslednji put viđena nakon što je u 19 sati s posla krenula kući
* ubrzo je priveden Dženiferin rođak, ali je pušten iz policije posle samo nekoliko sati
* policija nakon toga privela i svekra Gorana R. (42)
* verovalo se da je svekar primio Dženifer V. u svoje taksi vozilo na dan nestanka
* u taksiju Gorana R. nađen trag koji je ličio na krv
* svekar je posle 15 dana pušten iz istražnog pritvora, ali je drugi put uhapšen nakon što je nađeno telo
*  ponovo je oslobođen i na slobodi je bio do 13. maja, kada je po treći put uhapšen

Brat je za medije rekao je da je Dženifer imala probleme u braku.

- Moja sestra je razmišljala da napusti supruga za kojeg je verovala da je vara! Brak između moje sestre i njenog supruga sklopljen na dogovor roditelja, pošto su se dve porodice poznavale i bile povezane ranijim brakovima. Dženifer je pristala da se u 21. godini dobrovoljno uda - ispričao je svojevremeno Dženiferin brat.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online