Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.05.2017.
08:28
Vestionline, Jutararnji list A

Ugledni doktori pronađeni zaklani s torbom punom dragulja

Ugledni američki doktorski par u petak prošle nedelje pronađen je mrtav u luksuznom potkrovlju u Bostonu. Ruke i noge anesteziologa Ričarda Filda (49) i Line Bolanos (36), koji su radili u prestižnim bostonskim bolnicama, bile su vezane, a grkljani prerezani, piše Bi-Bi-Si.

facebook.com
Istraga treba da pokaže motive ubistva Ričarda i Line

Čovek odgovoran za stravičan zločin identifikovan je kao Bampamim Tejeksejra, koji je nedavno izašao iz zatvora nakon odsluženja osmomesečne kazne za oružanu pljačku banke, ali njegov motiv za okrutno ubistvo nije jasan.

Nedugo nakon što je napadač upao u stan, doktor Fild je jednom prijatelju poslao dve SMS poruke, a u jednoj od njih napisao je:

- U stan mi je upao naoružan čovek.

Spomenuti prijatelj je alarmirao policiju, koja je ubrzo došla u stan gde je zatekla Tejeksejru, koji je zapucao na njih. U razmeni vatre ubica je povređen i nakon toga je prebačen u bolnicu gde je formalno uhapšen, a protiv njega je podneta kaznena prijava. Nakon razmene vatre, policajci su zatekli mrtva tela para koji je bio veren i uskoro je trebalo da se venčaju.

Policija je u početku bila uverena da su žrtve poznavale ubicu od ranije.

- Sigurnost u zgradi je na dovoljno visokom nivou da nezvani gosti nisu mogli neopaženo da se ušunjaju, a provale u stanove gotovo su nemoguće jer ulaz čuva obezbeđenje - izjavio je bostonski policijski šef Vilijam Evans za tamošnje medije i dodao kako je na zidu bila ispisana svojevrsna poruka odmazde, ali nejasnog značenja.

Kasnije su iz policije objavili da ubica nije poznavao žrtve. Takođe je objavljeno da je na mestu zločina pronađena torba puna dragulja, koja je navodno pripadala Lini.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, Lina i Ričard uživali su u zajedničkom životu, uspešnim karijerama i čestim putovanjima.

Čime su se i zašto u ovolikoj meri zamerili Bampamimu Tejeksejri, još uvek nije razjašnjeno.

Bi-Bi-Si je naveo i neobičnu pojedinost, a to je da je kobne večeri paru u goste trebalo da dođe doktor Sunil Ipen, poznat kao otac deteta koje je ubila britanska dadilja Louiz Vudvord čije je suđenje u Bostonu još 1997. godine privuklo pažnju svetske javnosti. Lina mu je nekoliko sati pre dogovorene večere otkazala, rekavši mu je da se njen partner Ričard ne oseća dobro, prenosi Jutarnji list.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online